Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şizofren Hastası Kayıp Adamın Ailesinin Endişeli Bekleyişi Sürüyor
12 Şubat 2018 / 11:04
Şizofren Hastası Kayıp Adamın Ailesinin Endişeli Bekleyişi Sürüyor
Adana\'da şizofren hastası Yaser Ak, 8 gün önce çıktığı evine geri dönmedi

Adana'da şizofren hastası Yaser Ak, 8 gün önce gezmek için çıktığı evine bir daha dönmedi. Ailesi gözyaşları içerisinde Ak'ı beklerken anne Döne Ak, "Oğlumun hayatından endişe ediyorum" dedi. 
Mustafa ile Döne çiftinin 4 çocuklarından birisi olan 44 yaşındaki Yaser Ak'a, 25 yıl önce şizofren teşhisi konuldu. Bunun üzerine Ak, anne, babası ve kız kardeşiyle birlikte yaşamaya başladı. Ak, hastalığıyla birlikte yıllardır her gün sabah gezmek için evden çıkıp, akşam eve gelmeye başladı. Geçen 4 Şubat Pazar günüde saat 11: 00'da Seyhan İlçesi Fevzipaşa Mahallesi'ndeki evinden çıkan Ak, bir daha eve dönmedi. Aile ise bunun üzerine karakola gidip kayıp ihbarında bulundu. Bu sırada Yaser Ak'ın Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan kardeşi Ahmet'te Adana'ya abisini aramak için geldi. Ak'tan 8 gündür haber alamayan aile ise evlatlarının hayatından endişe ediyor.

 

"Her gün çıkıyor ama geri geliyordu"
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan anne Döne Ak, oğlunun geçen sene de evden gittiğini ancak 1 gün sonra geri geldiğini söyledi. Evladının hayatından endişe ettiklerini belirten Ak, gözyaşlarını tutamayarak daha sonra şu ifadeleri kullandı, "Her akşam geldiği saati bekledim ama gelmedi. Ondan sonrada endişelendik, aramaya başladık ama bulamadık. Karakola gittik sonra orada da gerekeni yaptılar. Geçen sene 1 gün de gitti böyle ama sonra yine geldi. Her gün çıkıyor ama geri geliyordu. Hayatından endişe ediyorum. İlk gittiği gün sabaha kadar bekledim ama gelmedi. Kötü kişilerin eline mi düştü, başına bir şey mi geldi diye insan endişeleniyor"

"Endişe artıyor"
Yaser Ak'ın kardeşi Ahmet Ak ise, abisinden günlerdir haber alamadıklarını anlatarak, "Bende haberi duyduktan sonra İskenderun'dan geldim. Bizde kendimizce aramaya çalıştık ama üzerinden zaman geçmesine rağmen ize rastlamadık. Sürenin geçmesiyle endişe kat sayımız artıyor. Gören vatandaşlarımızdan bize destek adına yardımlarını bekleriz. Bir iki gün içerisinde gelmiş olsa rahat olacaktık ama süre uzadığı için endişe artıyor" diye konuştu.
Polisin Yaser Ak'ı arama çalışması sürüyor.

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber