Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyhan'da 8 Mart Etkinliği
09 Mart 2017 / 08:58
Seyhan'da 8 Mart Etkinliği
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’de Adanalı kadınlar Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde bir araya geldi. Panel, sergi ve müzik dinletisi gibi birçok aktivitenin olduğu etkinliğe Adanalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Seyhan Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe SeyhanBelediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile konuk konuşmacı olarak Manş denizini yüzerek geçen ilk kadın yüzücü olan Nesrin Olgun katıldı.

Etkinlikte “Tarihe İz Bırakan Kadınlar” fotoğraf sergisiSeyhan Belediye bünyesinde kurulan “Eşitlik Birimi” açılış kokteyli ile konuşmacılığını psikologlar Filiz Çömez Polat ve Ebru Bezirgan ile Tasarımcı Aktivist Çiğdem Güvercin’in yaptığı panel düzenlendi.

Açılış konuşmasını Yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Belediye bünyesinde kurulan “Eşitlik Birimi”nin önemine vurgu yaptı. Başkan Karalar, yapılacak hizmetlerde projelerde “Eşitlik Birimi” ile birlikte alanların kadınlarında kullanabileceği şekilde yapılacağını belirtti.

Eşiklik birimi, belediye personeli, STK’lar ve belediye yönetimi ile ortak çalışarak toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması için çalışacak.

Başkan Zeydan Karalar’ın ardından söz alan ve Manş denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını olan Nesrin Ongun kadınlara tavsiyelerde bulundu. Ongun yaptığı konuşmada kadınlara yaptığı tüm işlerde başarılı olmalarını ama bir işi yaparken başlama düdüğünü birilerinin çalmasını beklememelerini söyledi.

Ongun, “Ben 1965 yılında yüzmeye heves ettim. 7 yaşında yüzme sporuna başladım kupalar madalyalar kazandım. Manş denizini geçeceğim dediğimde 17 yaşındaydım. Ben Namık Kemal Mahallesi’nde büyümüş bir kardeşinizim. Ben başardıysam sizlerde başarırsınız. Evinizde, işinizde her yerde başarılı olun ama başlama düdüğünü çalması için kimseyi beklemeyin” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen panelde Psikolog Filiz Çömez Polat, “Nedir Bu Tükenmişlik?” Psikolog Ebru Bezirgan “Kadın ve Mobing” ile Tasarımcı Aktivist Çiğdem Güvercin’de “Kadınlar Açısından Çalışma Hayatı” konuları üzerine konuştu.

Bu etkinliğin ardından Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi SEYMER’lerin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği de düzenlendi.

Kaynak : İHA

 

 

 
Bu haber toplam 1,141 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber