Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şehit işçi son yolculuğuna uğurlandı
31 Ocak 2018 / 17:15
Şehit işçi son yolculuğuna uğurlandı
İdlib\'te şehit olan DSİ görevlisi Yasin Tanboğa yüzlerce konvoyluk araçla Adana\'da son yolculuğuna uğurlandı.
Suriye'nin İdlib şehrinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin konvoyuna teröristlerce yapılan bombalı saldırıda şehit olan DSİ görevlisi Yasin Tanboğa yüzlerce konvoyluk araçla Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

TSK'nın ”İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü" faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda DSİ'de görevli Yasin Tanboğa (39) şehit oldu. 

Sivil şehit Tanboğa, dün gece cenaze aracıyla memleketi Adana'ya getirildi. Cenaze, bugün ise önce Denizli Mahallesi'ndeki baba evine daha sonra da yüzlerce araçlık konvoyla Kabasakal Mezarlığına getirildi. Dev Türk bayraklarıyla mezarlığa getirilen şehit cenazesi için komandolar ise uzun namlulu yerli silahlarla güvenlik önlemi aldı. Cenaze töreninde böbrek hastası olan baba Mustafa Tanboğa güçlükle ayakta durabildi.

Kadın komutan şehidin kızını teskin etti
Mustafa (10) ve Nuray Tanboğa (6) isimli iki çocuğu olan şehidin eşi ve kız kardeşleri de gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 6 yaşındaki kız çocuğunu ise Uzman Çavuş kadın komutan teselli etti. Kadın komutan sık sık şehidin kızını öptü. Şehidin kızı ise komutanın göğsündeki babasının fotoğrafını eliyle sevdi. Baba Tanboğa namaza sedye ile getirildi. Güçlükle ayakta duran babaya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve oğlu destek oldu. Baba oğlunun tabutu başındaki fotoğrafına bakıp bakıp ağladı. 

Tanboğa'nın cenazesi, cenaze namazının ardından defnedildi. 

Cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, komutanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber