Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Satış patlaması yaşandı
17 Nisan 2014 / 16:11
Satış patlaması yaşandı
Taksit Yasağı Sonrası Yerli Cepte Satış Patlaması Yaşanıyor

Taksit yasağından önce Türkiye’de aylık ortalama 1.2 milyon adet cep telefonu satışı yapılırken bu rakam 1 milyon adede geriledi.

Ancak cep telefonu pazarı küçülse de ekonomik fiyat etiketlerine sahip olan yerli cep telefonu markaları pazar payını artırdı.

YERLİ CİHAZDA BÜYÜME HIZLANDI

Akıllı telefonların işlemci ve iletişim birimleri gibi cihazların kalbini oluşturan parçaları üreten Qualcomm’un Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan, yerli markalarla yaptıkları işbirlikleri çerçevesinde yerli akıllı telefon pazarının hızla büyümeye başladığını söyledi.

YÜZDE 20’YE ÇIKTI

Ruacan, “Geçen yıl mart ayında yerli markalar akıllı telefon pazarından yüzde 5 civarında pay alabiliyordu. Aylık ortalama 20 bin ile 40 bin arasında satılıyordu. Ancak 2014’ün başlamasıyla bu tablo tamamen değişti. Yerli markaların birçok yeni modeller kullanıcıların karşısına çıkması ve kredi kartlarına yönelik taksit yasağının başlamasıyla yerli markaların payı yüzde 20 civarına kadar çıktı. Bu da yerli akıllı telefon modellerinin ayda yaklaşık 160 bin adet satıldığı anlamına geliyor” şeklide konuştu.

YERLİLERE 4G’Lİ ÇİP

Yerli markaların, teknoloji devleriyle hemen hemen aynı zamanda son teknolojilere uyum sağladığını anlatan Ruacan, Qualcomm’un geliştirdiği son çip modellerinin yerli markalardan hemen talep edilmeye başlandığını söyledi. Ruacan, “Şu anda Türkiye’de 4G bağlantısı yok.

Ancak yerli markalar şimdiden kullanıcılara sunacakları akıllı telefon modelleri için 4G ve 3G destekleyen ‘multimode’ çipleri kullanmak istiyor. Bu modeller 2014 yılı içerisinde üretilmeye başlanacak” dedi 

Bu haber toplam 1,639 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Teknoloji  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber