Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sağlık personeline hac sınavı
11 Nisan 2016 / 20:11
Sağlık personeline hac sınavı
Adana'da, 2016 Yılı Hac Organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için sınav yapıldı.

Adana'da, 2016 Yılı Hac Organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için Adana İl Müftülüğü gözetiminde sınav yapıldı. 


Çukurova Kurttepe Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan sınava, Hacda sağlık personeli olarak görev almak isteyen Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinden müracaatta bulunan adaylar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 2016 yılı Hac Organizasyonu Sağlık Grubu Soru Kitapçıkları başkanlık temsilcisi olarak Umre Şefi Hüseyin Uçar tarafından getirildi.

İl Müftüsü Arif Gökce başkanlığında, müftü yardımcısı İhsan Yeğen, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Hac ve Umre Şube Müdürü Muhsin Yeşildemir’den oluşturulan Sınav İcra Komisyonu tarafından yürütülen test sınavına bölge illerden müracaat eden ebe, hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, laboratuar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi ve diş teknisyenleri, eczacı kalfası, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hasta bakıcı veya hizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerinde görev yapan toplam 313 kişi katıldı.

Yapılan sınavda başarılı olanlar, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek yer ve tarihte mülakata katılacaklar.

HAC İÇİN 470 SAĞLIK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLECEK
Başhekim, başhekim yardımcıları, başhemşire ve başhemşire yardımcıları hariç sağlık ekibinde 12 dahiliye, 10 göğüs hastalıkları, 5 kardiyoloji, 3 anestezi, 12 acil uzmanı, 3 genel cerrahi, 3 ortopedi, 2 nöroloji, 3 fizik tedavi uzmanı, 3 psikiyatri, 3 üroloji, 2 cildiye, 3 göz, 4 KBB, 3 kadın doğum, 6 intaniye, 18 aile hekimi uzmanı, 4 radyoloji, 80 pratisyen doktor, 4 diş hekimi, 6 diyetisyen, 110 ebe, ebe-hemşire veya hemşire, 35 sağlık memuru, 40 erkek, 30 bayan olmak üzere toplam 70 hastabakıcı-hizmetli, 9 laboratuvar teknisyeni, 17 acil tıp teknisyeni, 7 eczacı, 10 eczacı kalfası, 8 tıbbi cihaz tamir teknisyeni, 5 anestezi teknisyeni, 9 röntgen teknisyeni, 3 ortez-protez teknisyeni, 4 diş teknisyen-teknikerleri ve 3 sterilizasyon teknisyeni görevlendirilmesi planlanıyor.

Sınavda başarılı olan sağlık personeli 2016 Yılı Hac Organizasyonunda görev alarak kutsal topraklarda hacılara sağlık hizmeti sunacak. Ayrıca sağlık personeli için yapılan hac sınavı aynı gün Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Van, Kırıkkale, Batman ve Karabük il merkezlerinde de yapıldı.

Sınav sonuçları, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 'hac.diyanet.gov.tr' internet adresinden duyurulacak.
Bu haber toplam 1,711 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber