Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Portakal Çiçeği 'resmen' başladı
08 Nisan 2018 / 22:41
Portakal Çiçeği 'resmen' başladı
‘Nisan’da Adana’da’ sloganıyla 6.’sı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri başladı...
‘Nisan’da Adana’da’ sloganıyla 6.’sı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kostümlü kortej yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Türkiye’nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Adana’da Nisan ayının 4’ünde başlayan ‘portakal çiçeği’ kokusunun, karnaval havasında gerçekleşmesi için başlatılan ve bu yıl 6.’sı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kortej yürüyüşü Merkez Park’tan start aldı. Çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, müzik eşliğinde dans etti.

Kortej yürüyüşüne katılamayan bazı Adanalılar ise balkonlarına çıkıp alkışlayarak karnaval heyecanına ortak oldu. Etkinliğe katılan binlerce kişi, Merkez Park’ın içerisinde resmi açılış töreninin yapılacağı alana kadar yaklaşık 1 kilometre yürüdü.
Karnaval gongunu kent protokolü çaldı
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 6’ncısı, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Portakal Çiçeği Karnavalı fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt’un birlikte çaldığı karnaval gongunu ile resmen başladı.

Kortej yürüyüşünün ardından on binlerce kişi, Merkez Park’ta toplandı. Burada konuşan Portakal Çiçeği Karnavalı fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt, gelecek yıl daha büyük bir karnavala imza atacaklarını belirtti. 

Barışın ve kardeşliğin nasıl tesis edildiğinin gösterildiğini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yanı başımızda Suriye’de bir güvenlik operasyonu var. Suriye’ye en yakın yerde Türkiye, yüz binleri buluşturan; gece herkesin sokaklarda olduğu bir karnavala ev sahipliği yapıyor ki bu turizmimize de önemli bir katkı olacaktır” şeklinde konuştu. Sözlü, Türkiye’nin Adana başta olmak üzere huzurun ve kardeşlik iklimin, baharın şehri olduğunu söyledi.

Karnavala katılan aralarında Ayşegül Aldinç, Kıraç, Menderes Samancılar, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi, REDD Grubu, Kalben, Birol Güven, Tamer Karadağlı, Demir Karahan, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk, Melike Güner, Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, Yüksel Arıcı, Erdal Cindoruk, Galip Erdal, Rıza Akın, Güvenç Dağüstün, Derya Alabora, Jehan Barbur, Duman Grubu Solisti Kaan Tangöze, Alper Saldıran, Rıza Esendemir, Dilara Koçak ve Açelya Akoyun gibi ünlü konuklar, sahnede katılımcıları selamladı. Etkinlik konserlerle son buldu.
Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber