Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
PKK’ın 15 Ağustos planına darbe
14 Ağustos 2018 / 11:13
PKK’ın 15 Ağustos planına darbe
Adana’da 15 Ağustos’ta molotoflu eylem hazırlığında olan 12 PKK’lı gözaltına alındı

Adana terör örgütü PKK’ya yönelik 15 Ağustos öncesi yapılan operasyonda molotoflu eylem hazırlığında olan 4’ü çocuk 12 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın ilk saldırısı olan 15 Ağustos yıl dönümü öncesi operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen 14 adrese özel harekat polislerinin de desteği ile eş zamanlı baskınlar yapıldı. Zırhlı birlikle söz konusu mahallere önceden girip güvenlik önlemi aldı. Özel harekat ekipleri koçbaşlarıyla söz konusu şahısların evlerinin kapısına kırarak içeri girdi. 

Korsan gösteri ve Molotoflu gösteri için hazırlardı 
Operasyon kapsamında 4’ü çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, 15 Ağustos’ta şehrin çeşitli yerlerinde molotoflu eylem ile korsan gösteri yapacakları öğrenildi. Bunun yanı sıra şahısların daha önceden molotflu eylemlere katılmaktan suçları olduğu belirtildi. 

Şifreli talimat ile sokağa çıkacaklardı 
Eylem hazırlığında olan şahıslar, örgüte yakın internet sitelerinde iletişim kurdukları öğrenildi. Örgüte yakın olan internet sitelerinde, eylem planları ve sokağa çıkma çağrısını haberlerin içerisine gizlenmiş şifreli kelimeler ile yapıldığı da tespit edildi. 

Gözaltına alınan zanlıların adli tıp biriminde sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber