Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Pasaport ve sürücü belgesinde yeni dönem
02 Nisan 2018 / 23:31
Pasaport ve sürücü belgesinde yeni dönem
Adana\'da yoğunluğun önlenmesi amacıyla pasaport ve ehliyetlerin verileceği yerler belirlendi

Adana'da bugün itibarıyla çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesinden dolayı, nüfus müdürlüklerinde yaşanacak yoğunluğun önlenmesi amacıyla tedbir alındı. 


Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren hususi damgalı (yeşil) ve hizmet damgalı (gri) pasaportlar, il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerince ve umuma mahsus (bordo) pasaport ile sürücü belgeleri ise ilçe nüfus müdürlüklerince verilmeye başlandı. 

Bu itibarla, Adana'daki hususi damgalı (yeşil) ve hizmet damgalı (gri) pasaportlar, Döşeme Mahallesi, Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı Hükümet Konağı B Blok Kat: 1 adresinde bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün hizmet yerinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce, umuma mahsus (bordo) pasaport ile sürücü belgeleri, nüfus müdürlüğü personelleri tarafından Meydan Mahallesi, Bakım Yolu Caddesi No:143 adresindeki Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ile Pasaport Şube Müdürlüğünün mevcut hizmet binalarında Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından verilmeye başlanacak.

Merkez ilçeler Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçe nüfus müdürlüklerinde (kaymakamlık ve nüfus şeflikleri dahil) pasaport ve sürücü belgesi iş ve işlemleri yapılmayacak.

Ayrıca pasaport ve sürücü belgeleri randevu işlemlerine 27 Mart 2018 tarihi itibariyle "randevu.nvi.gov.tr" web adresinden, hususi ve hizmet damgalı pasaport başvurularında kullanılması gereken talep formlarına ise "randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/pasaport-talep-formlari" web adresinden erişim sağlanabilecek.
Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber