Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ölümden kaçtılar, ölümüne serinlediler
27 Mayıs 2020 / 19:34
Ölümden kaçtılar, ölümüne serinlediler
Adana'da çocuklar, yasak olmasına rağmen sulama kanallarına girerek canlarını tehlikeye attı
Suriye’deki iç savaştan kaçarak aileleriyle birlikte Adana’ya gelen çocuklar, sokağa çıkma kısıtlamasında verilen izinle yasak olmasına rağmen canlarını tehlikeye atarak sulama kanallarında serinliyor.

Suriye’de uzun yıllardır süren iç savaştan kaçan binlerce aile, çocuklarıyla birlikte Türkiye’nin çeşitli illerine sığındı. Ancak Adana’da hava sıcaklarının artmasıyla birlikte çocuklar yasak olmasına rağmen Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanallarında serinliyor.

Suriyeli çocuklar da her yıl onlarca gencin boğulduğu kanalda canlarını hiçe sayarak yüzüyor. Seyhan ilçesi Kıyıboyu Caddesi üzerinde bulunan sulama kanalına atlayarak yüzen çocuklar, yürekleri ağza getirirken, uzun süre tehlikelere aldırmadan yüzmeye devam etti. Kimi yüzme bilmeyen çocuklar ise kanaldan arkadaşlarının yardımıyla çıkabildi.

14 yaşındaki Mustafa Yasin isimli çocuk, “Sokağa çıkma yasağını biliyorum. Polis görünce ceza yazacak ama ölmekten korkmuyorum. 3 yıldır burada yüzüyorum. Yüzmeyi biliyorum” diye konuştu.

6 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınan 15 yaşındaki Muhammed Ahmet ise, “Savaştan kaçtık. Ölümden kaçtık. Sudan korkmuyoruz. Boğulanları da biliyorum ama görmediğim için çok korkmuyorum” dedi.
 
Bu haber 291 kez okunmuştur.

 

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber