Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Öğretmen açığını 'norm fazlaları' kapatacak
27 Temmuz 2016 / 11:01
Öğretmen açığını 'norm fazlaları' kapatacak
MEB’in çeşitli birimlerinde görev yapan norm fazlası 40 bin öğretmen, ihtiyaç duyulan il ve ilçelerdeki okullarda görev yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖ’yle ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatma kararı alınan 1700’ün üzerindeki özel okulda eğitim gören öğrencilere yönelik yol haritasını belirledi. Kapatılan okullardaki 138 bin öğrenciden isteyen devlet okullarına isteyen özel okullara nakledilecek. Bu kapsamda kapatılan özel ilkokul ve ortaokuldaki öğrenciler “adrese dayalı nüfus kayıt sistemi”ne göre başvurmaları halinde kontenjan sınırlaması olmadan evlerine yakın en uygun okula yerleştirilecek. Kapatılan özel liselerdeki 40 bin civarındaki öğrenci, nakil başvurularını günlük olarak yapabilecek. Kapatılan özel okuldan bir başka özel okula naklini aldırmak isteyen öğrencilere herhangi bir sınırlama getirilmeyecek.

NAKİL NASIL OLACAK

FETÖ’nün özel liselerinde okuyan öğrenciler için nakil yaptırmak istediği okulda da herhangi bir kontenjan kısıtlaması yapılmayacak. Nakil yaptırmak isteyen öğrencinin TEOG’dan aldığı puanına bakılacak. Öğrencinin puanı gitmek istediği okula yeterli ise ancak o zaman nakli gerçekleştirilecek. Nakillerde okul türleri de dikkate alınacak. Bu çerçevede kapatılan özel fen lisesinde okuyan bir öğrencinin nakli Anadolu Lisesi’ne veya meslek lisesine yapılmayacak.

NORM FAZLASIYLA İHTİYAÇ GİDERİLECEK

MEB’e bağlı devlet okullarında görevli olan ve darbe soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerin oluşturacağı boşluk, sözleşmeli öğretmenlerin yanı sıra şu anda MEB’in bünyesinde norm fazlası (ihtiyaç fazla) durumunda olan öğretmenlerle doldurulacak. MEB’in çeşitli birimlerinde görev yapan norm fazlası 40 bin öğretmen, (eş durumuna bakılmaksızın) ihtiyaç duyulan il ve ilçelerdeki okullarda görev yapacak.

Haberturk

Bu haber toplam 1,570 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber