Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Öğrencilerin yeni gözdesi Sarıçam
20 Temmuz 2019 / 19:45
Öğrencilerin yeni gözdesi Sarıçam
Başkan Uludağ; en kısa sürede Sarıçam öğrenci kenti olacaktır.

İki üniversite ve iki hastaneyi içerisinde barındırması nedeniyle hızla bir yapılanmaya gidilen Sarıçam ilçesinde son 3 yılda 35 bin yeni konut inşa edildi.

 
İlçe arz fazlası nedeniyle satış ve kirada emsallerine oranla %50 daha ucuz olması, altyapı sorunlarının çözülmüş olması, binaların yeni ve temiz olması nedeniyle öğrencilerin ve kiracıların yeni gözdesi oldu. 

Çukurova Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Üniversitesi'ne 3-5 dakika mesafede yerleşim alanı olması nedeniyle bölge öğrenciler tarafından tercih ediliyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ şunları söyledi; "İlçemiz hızlı yapılaşmayla birlikte Adana'nın hızlı büyüyen içesi konumuna yükseldi. Altyapı sorunlarının da halledilmesiyle birlikte 2 üniversite ve 2 hastaneyi içinde barındırmasıyla öğrencilerin ve çalışanların gözdesi konumuna geldi. Şu ana kadar ilk yaptığımız tespitlerde iki üniversitenin yaklaşık 60 bin öğrencisinden % 20'si ilçemizde ikamet ediyor. Bu öğretim yılı ve sonrasında tamamının bölgemizde ikamet edeceğini düşünüyorum. Öğrenci nüfusuna bağlı olarakta hızlı bir şekilde sosyal donatılar işyerleri ve çarşının akabinde kurulacaktır. Bunun yanında ilçemizde yapımı büyük oranda tamamlanan Şehir stadyumun faaliyete geçmesiyle birlikte böylece Adana'nın en yeni en büyük en modern ilçesi olacağımızı umuyorum."
Bu haber toplam 1,750 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber