Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Nişanlısına son sözü: Dışarı çıkamazsam...
05 Ekim 2018 / 17:13
Nişanlısına son sözü: Dışarı çıkamazsam...
Gazeteci Cemal Kaşıkçı, İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girdi. Geri çıkmayınca iki senaryo gündeme geldi: Ya içeride sorgulanıyor ya da arka kapıdan kaçırıldı.

Suudi Arabistan'ın, İstanbul Levent'te bulunan konsolosluğunda ortadan kaybolduğu iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı adeta sır oldu. Merhum işadamı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni olan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, Cuma günü saat 13:30'da konsolosluğa girdi. 

HARİRİ GİBİ YAPTILAR...

Türk araştırmacı Hatice C. ile evlenmek için belgelerini verdi. Kendisine Salı günü tekrar gelmesi söylendi. Salı günü içeri girerken nişanlısına "Dışarı çıkmazsam Türk Arap Medya Derneği'ne haber ver" dedi.

 

O günden sonra bir daha geri gelmedi. Konsolosluk ise "Binadan ayrıldı"açıklaması yaptı. Kaşıkçı hakkında iki senaryo gündeme geldi. İlk senaryoya göre; konsolosluğa giren Kaşıkçı'ya bilerek "Tekrar gel" denildi.

Salı günü ön kapıdan giren Kaşıkçı, BAE ile yapılan ortak operasyonla kameraların olmadığı arka taraftaki garajdan kaçırıldı. İkinci senaryoya göre, halen içeride olan Kaşıkçı'nın ABD ile bağlantısının araştırıldığı kaydedildi.

Buna da örnek olarak ise Suudi Arabistan'ın 17 gün rehine olarak elinde tuttuğunu günler sonra itiraf ettiği Lübnan eski Başbakanı Hariri gösterildi. 

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice C. dün de konsolosluk önünde bekledi. 



POMPEO'DAN NOTA

ABD Dışişleri ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Selman'ı arayarak Cemal Kaşıkçı hakkında acil bilgi istediği öğrenildi. 

Kaşıkçı'nın konsolosluğun arka kapısından kaçırıldığı iddia edildi. 

Bu haber toplam 1,905 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber