Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Meteoroloji uyarmıştı, fena vurdu!
05 Ekim 2018 / 17:17
Meteoroloji uyarmıştı, fena vurdu!
Doğu Karadeniz bölgesinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Trabzon'da caddeler göle döndü, rögarlar tıkandı, Rize'de ise deniz üzerinde oluşan hortum korkuttu.

Doğu Karadeniz'de Meteoroloji'nin şiddetli sağanak yağış uyarısı gerçekleşti. Trabzon ve Rize'de başlayan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Trabzon'da caddeler göle döndü, rögarlar taştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçakların altına saklanarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar ıslanmamak için koşarak bina altlarına girmeye çalıştı.

Rize'de ise deniz üzerinde hortum oluştu. Fındıklı ilçesinde sahilden yaklaşık 2 mil açıkta oluşan hortum, kıyıdan izlendi.

 

SELİN BOYUTU GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan selin boyutu ise gün aydınlanınca ortaya çıktı. Kaşıkçı Deresi'nin taşması ve yolu yarması nedeniyle Trabzon-Bayburt karayolunda ulaşım servis yolundan verilirken, yöre sakinleri son 15-20 yıldır böyle bir yağış görmediklerini belirtiyor. 

METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHA

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Trabzon'un doğu kesimleri, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.  



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişliklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, yer yer orta, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 20

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21

İzmir: Az bulutlu ve açık 26

Adana: Az bulutlu ve açık 34

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 24

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. 19

Erzurum: Parçalı bulutlu 18

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 31

Bu haber toplam 1,816 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber