Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Menevşe'den ekonomik model önerisi
03 Eylül 2018 / 14:40
Menevşe'den ekonomik model önerisi
ATO Başkanı Menevşe, 'tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçtiğimizde tüm bu sorunlardan kurtulabiliriz' dedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, "Borçlanma, ithalat ve tüketim modelinin yerine tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçtiğimizde tüm bu sorunlardan kurtulabiliriz" dedi.


Menevşe, ATO 6. Olağan Meclis Toplantısında, yaptığı konuşmada, oynak kur, yüksek faiz ve artan enflasyonun ülke ekonomisinin en güncel sorunu olduğunu belirterek, "Türkiye olarak model değiştirmemiz gerekiyor. Borçlanma, ithalat ve tüketim modelinin yerine tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçtiğimizde tüm bu sorunlardan kurtulabiliriz. Devletimiz ve tüm ekonomik birimler, sektör bu modeli benimseyip odaklandığı takdirde ekonomik problemlerimizin üstesinden gelebiliriz ve bir üst lige ekonomimizi terfi ettirebiliriz'' diye konuştu. 

Atılacak tüm adımların, Türkiye ekonomisini hırpalamasına izin vermeyecek adımlar olması gerektiğini ifade eden Menevşe, şöyle devam etti: 
"Özellikle belirtmem gerekir ki, hasarı kontrol altına almanın birinci yolu iç piyasadaki tansiyonu düşürecek adımlar atmaktan geçiyor. Hep ifade etmişimdir, iç piyasada oluşan negatif havayı dağıtmanın kaçınılmaz yolu ihracata yönelmektir. İhracatla birlikte, doğrudan dış yatırım cazip hale getirilmeli, iç dinamikler etkin teşviklerle harekete geçirilmeli, insan kaynağı eğitiminin güncel şartlara uyum sağlayacak hale gelmesi için çalışılmalıdır. Ayrıca, ülkemizi bir kaç yıl kontrollü bir büyüme, mali disiplin gibi tedbirler bekliyor. İş dünyasının bu sürece hazır olması gerekmektedir."

Oda olarak üyelerin ihracata yönlendirilmesi için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirten Menevşe, bundan sonra ihracat için daha fazla çaba göstereceklerini, üyelerin yurt dışına açılmaları için bilgi ve danışmanlık desteğinde bulunacaklarını söyledi.
Bu haber toplam 1,302 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber