Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mahallenin Fahri Trafik Polisi Ayşe Kaya Sokak Kedilerini Böyle Koruyor
11 Temmuz 2018 / 17:07
Mahallenin Fahri Trafik Polisi Ayşe Kaya Sokak Kedilerini Böyle Koruyor
Adana'da kedilerin yoğun bulunduğu sokaktan geçen araçların sürücülerini, hayvanlara çarpmamaları için...

Adana'da kedilerin yoğun bulunduğu sokaktan geçen araçların sürücülerini, hayvanlara çarpmamaları için bir trafik polisi gibi yönlendirip, uyaran Ayşe Kaya'nın hayvan sevgisi görenleri şaşırtıyor. 
Adana'da yaşayan aynı zamanda Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği üyesi olan hayvansever Ayşe Kaya, mahalledeki sokaklardan hızla geçen özellikle dolmuş güzergahındaki dolmuşların kedilere zarar vermesi ve ezmesinden dolayı trafik polisi gibi araçları durdurup, yönlendirip sürücüleri uyarıyor.
Ayşe Kaya, son 4 yılda bulunduğu sokakta araç altında kalan kediler ezildiği için çareyi sürücüleri uyarmakta bulduğunu belirterek, "Burada ezildikleri zaman depresyon yaşıyorum. Tabi her insan duyarlıdır. Kolay değil bir can gidiyor. Ama burada yavaş sürseler, en azından yavaşlarlar frene basarlar o kedi de tepelenmez bir kediye veya bir çocuğa çarpmazlar. Afişler yaptırdım. Gelip geçen araçlara kesinlikle uyarı yapıyorum. Yavaş sürmeleri için sürekli uyarıda bulunuyoruz. Komşularım bile 'yavaş' diye uyarıyor artık" dedi.
"Kedilere mama almak için sigarayı bıraktım"
Kedilere mama yetiştiremediği için son 5 yıldır sigarayı bıraktığını ifade eden Kaya, komşularının yardımıyla pet şişe, teneke parçaları topladıklarını eskiciye satıp parasını kediler için kumbarada biriktirdiklerini kaydetti.
Hayvansever Ayşe Kaya, 4 yıldır araçları uyardığını söyleyerek, "Hiçbir gün çirkin tepki almadım sürücülerden. Peşlerinden koşuyorum, durduruyorum. 'Lütfen Allah rızası için yavaş sürün' diyorum. 'Tamam abla, özür dileriz abla, dikkat ederiz' diyorlar ama maalesef değişen bir şey olmadı. Özellikle buradan geçen dolmuş kooperatifiyle görüşüyorum uyarıyorum ama 4 yıldır değişen hiçbir şey olmadı. Mithatpaşa Mahallesinden bu sokaktan geçen dolmuş güzergahının kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kaya, kedilerini ihtiyaç sahibi olduklarını bu yüzden elinden geldiği kadar onları rahatlatmak için uğraş verdiğini belirterek, "İnsanlar çalışabilir, acıktıkları zaman yemek yiyebilir, üşüdükleri zaman üzerlerini kapatabilir. Sıcakladıkları zaman serinleme şansları var. Ama bunların öyle bir şansları yok. Biz bir lokma ekmek verirsek yerler onun dışında hiçbir şekilde onların lüksleri yok. İnsanlar 'ay gelmesin, pisliyor. Ay tüyü var" diyor. Temizliğini yaparken bunlarında tüyünü atarsın gider" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber