Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
23 Mayıs 2017 / 11:28
"Konuşan Bank" turizme rehberlik ediyor
Turistik mekanlar ya da özel kullanımlar için üretilen "Konuşan Bank", rehberlikte insana olan bağımlılığı azaltarak ekonomik bir alternatif oluşturuyor.

Sanat İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Ertemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Konuşan Bank" isimli projelerinin, bir tarihi eser veya kişi hakkında bilgilendirmeyi kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Tarihi mekanları ziyaret edenleri rehber yardımıyla bilgilendirmenin her zaman mümkün olamadığını ifade eden Ertemur, "Süleymaniye Cami'nde olduğunuzu düşünün, Süleymaniye'yi anladığınız zaman cami daha ihtişamlı oluyor. Çevresinden geçerken ya da orada herhangi bir yerde otururken onu anlatacak kişi bulmak zor. İşte bu ihtiyaçtan yola çıktık. Öyle bir bank yapalım ki hem estetik olsun hem de insanlar buraya oturduklarında bulundukları mekanla ilgili bilgi sahibi olsunlar, hikayeler, müzikler, şiirler dinlesinler istedik. Bu nedenle konuşan bankları ürettik" dedi.

Türkiye'nin adeta bir açık hava müzesi olduğunu anlatan Ertemur, TÜYAP'ın Konya'da düzenlediği Yapı ve Kent Fuarı'nda sergiledikleri bu ürüne gösterilen yoğun ilginin, ilerisi için kendilerini umutlandırdığını söyledi.

- Konuşan Bank'ın dört türü bulunuyor

Bankları çeşitli türlerde ürettiklerini dile getiren Ertemur, "Edebiyat Bank ile şairlerimizi, Necip Fazıl Kısakürek'i, Nazım Hikmet'i, Sezai Karakoç'un şiirlerini insanlar, çocuklar duysun istedik. Nostalji bankları yaptık, insanlar Zeki Müren'i, Barış Manço'yu dinlesinler diye düşündük. Masal bankları yaptık çocuklar, Keloğlan'ı, Nasreddin Hoca'yı dinlesinler, vakit geçirirken ham eğlensinler, hem de öğrensinler istedik. Ayrıca tanıtım banklar yaptık" diye konuştu.

İlyas Ertemur, bu yeni ürüne özellikle belediyeler ve turizm kuruluşlarının ilgi göstereceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1,123 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber