Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Karalar: Bir odada 25 kişi var!
04 Temmuz 2019 / 20:02
Karalar: Bir odada 25 kişi var!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, telefonla bağlandı, soruları yanıtladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, FM 100.7'de yayınlanan Efsane Cendere programına telefonla bağlandı, soruları yanıtladı.

BİZE UYUM SAĞLAMAYANLARLA DEVAM ETMEYECEĞİZ
Belediyeyi bataktan kurtaracak işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Gol yediğimi düşünmüyorum, Adana gol yemesin diye uğraşıyoruz. Yeterince gol yemiş, biraz kaleyi sağlam tutalım diyoruz. İyi niyetli, çaba gösteren arkadaşlarımızı görevden almayı düşünmüyoruz ama bunların içerisinde bize uyum sağlamayacağını düşündüğümüz arkadaşlarımızla yola devam etmeyeceğiz.

SÖZLÜ BÜROKRATLARI İLE DEVAM EDECEK Mİ?
Siyaseten Sözlü'ye oy vermek suç değildir. Daha önce işini doğru yapmış, bundan sonra da iyi niyetle doğru yapmaya devam edenler varsa onlarla ilgili olumsuz bir tasarrufumuz olmayacak. Bize uyum sağlamayacaklar var, onlarla devam etmeyeceğim. Bu durum bürokratlar için de geçerlidir.

BÜTÇENİN YÜZDE 68'İ PERSONEL GİDERLERİ
Bana göre 6 bin fazlası var belki de 7 bin personel fazlası var. Çalışanların tamamı 18 bin. Bu işler 8-9 bin kişiyle oluyordu. Büyükşehir yasasıyla bin 500 kişi de ilçelere eklendi. Yaklaşık 9 bin 500 kişiyle en rahat şekilde hizmet verirsiniz. Belediye olmasa, özel sektör olsa en az 15 bin kişi daha gönderirsiniz, hadi belediye izinli, raporlu biraz fazla oluyor. Biraz da kişi başına düşen üretim özel sektörden daha az onu da koyalım hadi 10 bin kişi olsun. 15 bin kişinin üzerinde çalışan var. Müteahhitlik hizmeti yapanlarla birlikte. Eğer belediye bunun altından kalkabiliyorsa, rahat maaş verebiliyorsa, sosyal haklarını ve mesaisini verebiliyorsa bunların üzerine de iki buçuk milyon Adanalının hizmetini yapabiliyorsa sorun yok. Ama yapamıyor. Bütçenin %68'i tam çalışana gidiyor. Bunun dışında işçiyi taşıyacaksınız, halkı taşıyacaksınız, mazot alıyorsunuz, un alıyorsunuz. Hiç bir şey yapmasanız da zorunlu giderleriniz var. Bunları koyduğunuz zaman her ay 60 Milyon TL açık veriyorsunuz. Adana borcu artmaya devam ediyor. 

BİR ODADA 25 KİŞİ VAR
Gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Eleman sayısını azaltacağız. Birinci derecede 31 Mart'tan önce işe gidip gelmeyenler, yetmezse iş gücünden istifade edemediğimiz arkadaşlarla yollarımızı ayıracağız. Bir odada 5 kişi olması gerekirken 25 kişi var.

BANKAMATİKÇİLERİ KAMUOYUYLA NEDEN PAYLAŞMADINIZ?
Ben cevap verme durumunda değilim. Kamuoyu bunların hepsini biliyor. Kim nerede görevli, kim nerede çalışıyor. Kim hangi Ülkü Ocakları'nda, Ankara'da görevli olup buradan maaş alıyor bunları herkes biliyor. Bu beni de çok ilgilendirmiyor. Benim ilgilendiğim şey şu, bir adam Ülkü Ocakları'na kayıtlıysa, benim onu işten atmam söz konusu olamaz. AK Partili olabilir, MHP'li olabilir, CHP'li olabilir, bunların hiç biri işten atılma nedeni değil. 2,5 Milyon Adanalıya hizmet sözüm var. Sorumluluklarımı yerine yetirmek için şartları oluşturmaya çalışıyorum. Dikkat ederseniz iş akdi fesih edilenlerin önemli bir bölümü CHP'li ve İYİ Partili. Ben onlara da söylüyorum, kim belediyeye yük oluyorsa onlarla ilgili işlem yapmamız son derece doğal. Biz de bunu yapıyoruz.

169 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ MECLİSTEN GEÇECEK Mİ?
Takdir meclis üyelerinin. Bizim ileriye dönük hizmet yapmayla ilgili değil. Geçmiş dönemde, 'Devlette devamlılık esastır' diyoruz ya, eski dönem bu işleri yaptı, 'bize ne' diyemeyiz. Verilen temliği ödemek için talep edilen borçlanmadır. Yapılan işlerle ilgili temlikler verilmiş bankaya, taahhütte bulunulmuş. Haziran ayında ödenmek üzere, Haziran'da komisyona gitti borçlanma. Eğer borçlanma çıkarsa bir önceki dönemin taahhüt ettiği ödemeyi yapmış olacağız. 

TERÖRİST DİYENLERE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Seçim sathı mahalinde, çalışanın, emek harcayanın işine, asla işine, ekmeğine dokunmayacağımızı söyledik. Yine aynı iddiadayız. Biz 31 Marttan önce işine gelmeyen, işe gelip emeğinden faydalanılmayanlar bunun dışında. Lağım temizleyen, 50 derecede asfalt döken, 60 derecede otobüs süren bir insanın herhangi bir suçu yoksa dokunmayacağız. 3-5 kişide yanlışlık yapılmışsa onu düzeltmek bizim elimizde. Bize PKK'lı diyen, bize terörist diyen, bize terörist sevici diyen arkadaşlardan hesap soracağız dedik. Afişlerimizin üzerine PKK'lı yazanların iş akitlerini fesih edeceğimizi bağıra bağıra söyledik. Çünkü onlar iyi niyetli insanlar değil. Zeydan Karalar'a oy vermek kadar Hüseyin Sözlü'ye oy vermek de normaldir ama Zeydan Karalar'a terörist demek suçtur. Bunu yapacağız. Bunların içine yanlışlıkla birileri girmişse de bunları düzeltmek bizim boynumuzun borcudur.
Bu haber toplam 1,176 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber