Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
“Kanserde Erken Teşhis Güldürür”
01 Nisan 2016 / 09:16
“Kanserde Erken Teşhis Güldürür”
Yüreğir Belediyesi, “Kanserde Erken Teşhis Güldürür” olgusuyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kanser bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Murat Gültekin,"Kanser erken teşhis ve tedavi ile önlenebilir bir hastalıktır" dedi. 
Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı, Acıbadem Adana Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi Prof. Dr. Orhan Demircan kanserin toplum için çok önemli problem olduğunu belirtti.
Her yıl 11 milyon insanın kanserden öldüğünü belirten Demircan, "Erken teşhis edilirse yüzde 95 başarı sağlanmaktadır. Burada en önemli sorun erken tanı, erken tedavidir. Bununla ilgili olarak 40 yaşından sonra bütün herkesin kanser tarama merkezlerine gelerek taramalarını yaptırmalarıdır. Tüm hanımlara sağlıklı yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

"KANSER ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİYLE ÖNLENEBİLİR"
Türkiye Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Gültekin, Adana'nın kansere karşı çok duyarlı olduğunu belirterek, Adana Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına teşekkür etti.
Toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirten Gültekin, "Kanser erken teşhis ve tedavi ile önlenebilir bir hastalıktır. Kanser Tarama Merkezlerine kendinizin yanı sıra bir kişiyi daha götürerek farkındalık oluşturmalıyız. Annemizi, bacımızı rahim ağzı kanserinden kaybetmek günümüzde çok acı olur" diye konuştu.

"SAĞIKLI TOPLUM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ"
AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Sağlıklı toplumlar için çalışıyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse her zaman yapmaya hazırız. Hükümetimizin sağlık alanında yaptığı çalışmalar her kesim tarafından takdirle karşılanıyor. Kanser gibi erken teşhisin önemli olduğu hastalıkta ise bütün herkes duyarlı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

ÇELİKCAN: "KANSERDE ERKEN TEŞHİS GÜLDÜRÜYOR"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise dünyada her yıl milyonlarca kişinin yakalandığı çağın hastalığı kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik planladıklarını söyledi.
Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında da devrim yaşandığını ifade eden Çelikcan, şöyle devam etti:
"Sağlık Bakanlığımız kanserin tetikleyicisi olan tütün ve alkole karşı verdiği mücadele tüm dünya tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bu mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde başlatmıştır. Özellikle ABD Başkanı bile bizim bu mücadelemizden övgüyle bahsetmiştir. Yüreğir'de topluma faydalı her türlü çalışmaların içerisindeyiz. Zengin bir belediye olmasak da gönlü zengin bir belediyeyiz. Var olanı paylaşırız. Adana olarak siyasetçisiyle, idarecisiyle her alanda uyumlu bir dönem yaşıyoruz. Bunu fırsata dönüştürmeliyiz."
Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve Prof. Dr. Orhan Demircan'a Adana plaket verdi.
Etkinliğe, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı'nın eşi Atiye Dağlı, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in eşi Yasemin Genel, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan da katıldı.

Bu haber toplam 1,262 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber