Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hırsızlar polisten kaçamadı
03 Mart 2018 / 12:29
Hırsızlar polisten kaçamadı
Adana\'da bir gecede 3 otomobilden hırsızlık yapan zanlıların duvara tırmanarak kaçması saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, olay 24 Şubat’ta Yüreğir’e bağlı Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova Caddesi’nde Uğur Keskin’e (48) ait olan 01 AHP 78 plakalı minibüsten bir adet akü ve bir adet de takograf çalındı.


Yaşanan hırsızlık, sadece bununla da sınırlı kalmadı. Minibüsün hemen arkasına park edilen ve Enver Polat’a (52) ait olan ve arka kapısı açık unutulan 01 EOJ 84 plakalı otomobilden teyp ve müzik setine ait 4 adet hoparlör çalındı. 

Zanlılar, yine aynı cadde üzerinde park halinde bulunan Mikayil Ergüden’e (44) ait 47 DC 445 plakalı otomobilden de hırsızlık gerçekleştirdi. Bir gecede tam 3 ayrı araçtan yapılan hırsızlık, polisi de harekete geçirdi.
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, soruşturmaya ilk olarak olayın yaşandığı bölgede yer alan Asri Mezarlık’a ait güvenlik kamerasına ait görüntüleri mercek altına almakla başladı. 

Mezarlığın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre; hırsızlar önce minibüsü, ardından da otomobili soyup, çaldıkları malzemeleri de mezarlığın istinat duvarını, adeta ‘örümcek adam’ gibi tırmanarak, burada gizledikleri tespit edildi.

Polis, söz konusu görüntülerden yola çıkıp, Abdullah A. ile arkadaşı Mahmut I.’yı kısa sürede kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan iki kafadar da emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etti.

Zanlılardan Abdullah A., emniyetteki ifadesinde, “Mahmut ile olay günü alkol aldık ve caddede yürürken park halindeki araçları görünce de hırsızlık yapmaya karar verdik. Otomobilin aküsünü çalacaktık, ancak ön kaput açılmadı. Kapıları kontrol ettiğimizde de açık olduğunu gördük ve malzemeleri çaldık. Çok sarhoştuk, hırsızlıktan dolayı pişmanız” dedi.

Mahmut I. da benzer bir ifade verdi. Her iki zanlı da tutuklandı.
Bu haber toplam 809 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber