Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Her yerde aranan HDP'li vekil PKK kampında
21 Şubat 2018 / 10:44
Her yerde aranan HDP'li vekil PKK kampında
Güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar, HDP’nin Şırnak eski milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın ağustos-eylül aylarında Gare’de bomba eğitimi aldığını itiraf etti!

2015 Temmuz ayında PKK’nın Suruç koluna silah ve bomba götürdüğü tespit edilen ve terör yandaşlarıyla kol kola fotoğraflar veren HDP’nin Şırnak eski ,milletvekili Faysal Sarıyıldız’la ilgili şok bilgiler ortaya çıkıt. 

Sarıyıldız, KCK soruşturması kapsamında tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Yurtdışına kaçan Sarıyıldız izini kaybettirmişti. Terör bölgesindeki operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar örgüt kamplarındaki yaşamlarını tek tek anlattılar. 2017 Temmuz ayında vekilliği düşürülen Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız vekilliği düşer düşmez terör yuvasına koşmuş. Teslim olan iki PKK’lının sorguları sırasında vekilliği düşen HDP’li Sarıyıldız’ın ağustos ve eylül ayında Mahmur’a geldiğini anlattılar.  

 

 

ÖNCE KANDİL, SONRA GARE

PKK’nın Mahmur kampına gelen Sarıyıldız’ın buradan da eğitim alması için önce Kandil’e gönderildiğini belirten itirafçı PKK’lılar güvenlik birimlerine Sarıyıldız’ın buradan da üst düzey PKK yöneticilerinin bomba ve silah eğitimleri aldığı Gare ve Xineri alanlarına götürüldüğünü anlattılar. Üst düzey yöneticilerin ‘PKK Ocağı’ adı altında eğitim gördüğü iki itirafçının sorgularında ortaya çıktı.  

Terör örgütü militanları Kandil, Gare, Zap, Etina gibi kamlarda bombalı ve silahlı eğitimler alıyorlar. 

Gare Kampı, PKK terör örgütünün en önemli kamplarından birisi. Gare alanı içinde araç gereç imalatı, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden oluşur. 20-30 kişilik mevcudu olan bir kamptır. Burada teröristlere pratik şehir eylemi için sigara paketi, cips paketi, konserve ve benzeri düzenek şeklinde, 5, 10, 15, 20 dakikalık süreleri olan çok incelenmeden, herhangi bir noktadan dikkat çekmeyen, içinde RDX, çok şiddetli patlayıcılar olan kola ve gazoz karışımlı patlayıcılar öğretilir. Gelen teröristler burada 5-6 ay arasında eğitim görürler.

KAYNAKAKŞAM
Bu haber toplam 1,138 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber