Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
FETÖ sanığı 4 gazeteciye hapis cezası
18 Şubat 2018 / 08:35
FETÖ sanığı 4 gazeteciye hapis cezası
Adana\'da FETÖ ilişkin 11 gazetecinin yargılandığı davada 4 sanık, 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin 11 gazetecinin yargılandığı davada 4 sanık, 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.


Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Aytekin Gezici, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz bazı sanıklar ile avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Hatay Milletvekili Birol Ertem de izledi.

Tutuklu sanık Aytekin Gezici savunmasında, "sohbet" adı altındaki örgütsel toplantılara katılmadığını ileri sürerek, "Ben aralıklarla Zaman gazetesinde çalıştım. Zaman gazetesinin kapatılma protestolarına katılmadım. Bu terör örgütünü övmedim. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Beraatımı istiyorum" dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Aytekin Gezici, Yüksel Evsen ve Mustafa Naim Yalçınel'i 9'ar yıl, Abdullah Özyurt'u 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz yargılanan TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Adana Haber Gazetesi Sahibi Rifat Söylemez, Ekspres Gazetesi Sahibi Hakan Bülent Yardımcı, Adana Medya Gazetesi Sahibi Taner Talaş, Gazeteci Ali Pekmezci, Abdurrahim Haklıkul ile Osman Palamut ise beraat etti. ADANA (İHA)
Bu haber toplam 1,239 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber