Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 EYT'liler Adana'da toplanıyor
30 Ocak 2019 / 13:43
EYT'liler Adana'da toplanıyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen 4447 sayılı kanunun mağdurları Adana'da toplanıyor.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen 4447 sayılı kanunun mağdurları üst üste yaptıkları toplantılarla seslerini duyurma çabalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Meclise sunulan birçok yasa teklifinin iktidar oylarıyla reddedilmesine rağmen EYT'liler davalarından vaz geçmiyorlar.

    Yurdun pekçok yerinde düzenledikleri toplantılarla on binlerce mağduru bir araya getiren EYT SYDD, 27 Ocak'da Çerkezköy toplantısında binlerce Trakyalıyı bir araya getirdikten sonra 3 Şubat'da büyük Adana toplantısına hazırlanıyor. 10 Şubat'da yapılacak Büyük Ankara toplantısına ise 100.000 mağdurun katılımı bekleniyor.

    Bilindiği gibi Emeklilikte Yaşa Takılanlar 4447 sayılı kanunun geriye dönük olarak işletilmesi sonucu mağdur olan ve emekliliği hak ettikleri halde emekli maaşı alamayan binlerce insandan oluşuyor. İçerisinde her kesimden mağduru bulunduran EYT, partiler üstü bir politika izleyerek hiç bir partinin arka bahçesi olmadıklarını bu toplantılarda sık sık vurguluyorlar. Üzerinde durdukları önemli bir konu da ABO olarak bilinen aylık bağlama oranları.

    EYT'nin 3 Şubat'ta gerçekleştireceği büyük Adana toplantısına bu gruba verdiği destekle bilinen yazar Erdinç Ozan'ın da davet edildiği ve yazarın bu daveti kabul ederek toplantı öncesi  toplantının yapılacağı Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde imza günü düzenleyeceği edindiğimiz bilgiler arasında.
    "Dökün Beni Yıldızlara" isimli romanını EYT'ye adayan ve bu kitabında Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadıkları sosyal dramı akıcı bir dille anlatan yazar Erdinç Ozan'ın toplantı öncesi imza günü düzenlemesi ve 3 Şubat günü saat 14.00 de başlayacak olan toplantıya konuşmacı olarak katılacak olması EYT'liler arasında  sevinçle karşılandı.

     EYT SYD Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ve yönetim kurulu üyelerin de katılacağı ve mağdurlara hitap edecekleri toplantı EYT Adana grubu başkanı Taşkın Can Taşkın, grup başkan yardımcısı  Ramazan Aslan ve grup yöneticileri Hayriye Akkaya, Ethem Orhan, Cengiz Yıldız, Ali Ulutaş, Selçuk Yılmaz ve Mustafa Vurucu'nun organizasyonunda gerçekleşecek toplantıda grup başkan yardımcısı Ramazan ASLAN bu etkinlik için en iyi şekilde hazırlandıkları ve gelen bütün kaderdaşlarını en iyi şekilde karşılamak için hazır olduklarını belirterek ülkenin bütün şehirlerinden bütün EYT'lilerin gasp edilen haklarına sahip çıkmaları için Adana'ya davet etti.
Bu haber toplam 2,186 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber