Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Erdoğan'ın iması bile yeter istifa etmem için'
31 Ekim 2017 / 08:13
'Erdoğan'ın iması bile yeter istifa etmem için'
AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisinden istifa etmesini "ima" etmesinin yeterli olduğunu söyledi.

''Bırakın istifa etmemin istenmesini filan imasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim" diyen Türel, "Beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı’mdır" diye konuştu. 

Menderes TürelHabertürk'ten Sevilay Yılman'ın, "Sizin istifanızın da istendiği yönünde kulisler var. Doğru mu başkan?" sorusuna "Evet var" dedi ve gülerek ve devam etti:"Tesadüf işte... İstifaları istenen belediye başkanlarının Ankara'da görüşmelere çağrıldığı günlerden bir gün ben de çağrıldım ama tamamen alakasız bir konuyla alakalı. Yerel yönetimler yasasıyla ilgili bir hazırlık var Meclis'te. Benden de görüş almak istediler. Sırf onun için gittim Ankara'ya ama tabii bu gidişim o debdebeli döneme geldiği için çok farklı yorumlandı. Yani ortada dolanan hiçbir iddia doğru değil!" 

Türel sözlerine şöyle devam etti: 

"Bırakın istifa etmemin istenmesini filan... İmasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim! Çünkü beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı'mdır. Dolayısıyla geri de almak istemesi gayet doğaldır. Bir de şu realitenin altını çizmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı aday gösterirken iyi, demokrat oluyor ama başarısızlık veya performans düşüklüğü gördüğü için istifa istiyor diye 'Demokrasiye aykırı' demek çok hakkaniyetli bir yaklaşım değil!"

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber