Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Erdoğan açıkladı: Trump'la ortak karar verdik...
15 Ocak 2019 / 13:22
Erdoğan açıkladı: Trump'la ortak karar verdik...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatarak, "Sayın Trump ile yaptığımız görüşmede tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum." dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik küstah tehdidi için, " Trump'ın sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. " dedi. Erdoğan, Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamasında, "Dün akşam müspet bir görüşme yaptık. Bizim tarafımızdan Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge teyit edildi" ifadelerine yer verdi. Erdoğan, "Trump'la tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

Mahalli seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu hafta sonu Samsun ve Ordu önümüzdeki hafta sonu da Erzurum, Gaziantep, Antalya adaylarımızın tanıtım törenlerine bizzat katılım göstereceğim. Büyükşehir il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 il kalmıştı bunlardan 4’ünde Cumhur ittifakı kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceğiz. Geriye kalan iki ilden Aydın adayımızı Mustafa Savaş olarak ilan ettik Muğla il adayımızı da önümüzdeki Pazar günü açıklayacağız.

GÜNÜ GELDİĞİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Parti içinde süren yarış bir demokrasi yarışıdır. Adayımızın açıklandığı anda tüm arkadaşlarımızın teşkilatımızın etrafında kenetlenmesini tüm imkanları seçim zaferimiz için kullanmasını istiyorum. Biz bugüne kadar egosunun değil davasının peşinde giden gönül erleriyle yol yürüdük. Kendisi veya istediği birisi aday olamadı diye partimize tavır alan kişi bizim gözümüzde zaten hiçbir zaman AK Parti'li olmamış olamamış demektir. Bunların hepsini günü geldiğinde değerlendirmek üzere bir tarafa koyuyoruz. 

CHP'YE ÇOK SERT SÖZLER

CHP 2014 mahalli seçimlerini FETÖ'cülerin verdiği malzemelerle yürütmüştü. Baktı ki FETÖ'cüler tek başına yetmiyor şimdi onun yanına PKK'lıları hamur tutkalı ile bir araya getirilmiş birilerini daha aldılar. CHP milletin kendisinden ısrarla uzak duruyor. Türkiye'nin başına hangi bela musallat olsa bunlar hemen ellerini ovuşturmaya başlıyor. Milleti ikna edip oyunu alarak yani demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarından dahi geçirmiyorlar. Milletin önüne koydukları hiçbir projeleri hiçbir mücadeleleri yok. Umutlarını sadece şahsımın ve AK Parti'nin herhangi bir sebeple ayağının tökezlemesine bağlamış durumdalar. Milletimiz şu ana kadar onlara bekledikleri fırsatı vermedi.

TÜRKİYE BU ZİHNİYETİ EZİP YOK ETMELİDİR

Gazi Mustafa Kemal'in ve Fevzi Çakmak'ın bin bir zahmetle kurmaya çalıştığı savunma sanayiini tek parti zihniyetinin nasıl baltaladığını anlatmayalım mı? Türkiye bu zihniyeti tek bir zerresi kalmaya kadar ezip yok etmelidir. Kılıçdaroğlu ve avanesinin referansı tek parti dönemidir. Türkiye 16 yılda 3,5 kat büyüttük. Bunlara rağmen Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Sıkıntılar elbette var ama aksaklıkların hiç birisi Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değildir.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi Türkiye için tarihi bir fırsat oldu. İnşallah el ele vererek Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağız.Gazi Mustafa Kemal’in bin bir zahmetle kurmaya çalıştığı savunma sanayimizi tek parti zihniyetinin nasıl baltaladığını anlatmayalım mı?Kendi savaş uçaklarımızı üretmek için harekete geçenlerin önünün bedava uçak bahanesiyle nasıl kesildiğini söylemeyelim mi?Türkiye bu zihniyetin tek bir zerresi kalmayana kadar ezip yok etmelidir.

TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM...

Geçtiğimiz 14 seçimde nasıl milletimize gidip kendimizi yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıp desteğini aldıysak bu seçimde de aynısını yapacağız ve milletimizin desteğini alacağız. Onların yalanları varsa bizim de icraatlarımız hedeflerimiz hepsinden önemlisi Allah'ımız var. Türkiye son yıllarda gerçekten çok tarihi sınamaları üst üste veren halen vermeye devam eden bir ülkedir. Son 16 yılda yaşadıklarımızın sadece birine maruz kalan ülkelerin nasıl paniklediklerini görüyoruz. Suriye meselesinde son dönemde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Ülkemizde bulunan 3,5 milyonun üzerinde sığınmacı yanında siyasi ve ekonomik geleceğimiz bakımından da bu meselenin üzerine kararlılıkla gitmek zorundayız. Tüm dünyaya sesleniyorum ülkemize gelen bütün bu mülteciler içerisinde sadece Suriye değil Irak'tan da gelenler oldu. Saddam Hüseyin döneminden itibaren Ezidileri Arapları Kürtleri ülkemizde misafir ettik. Kobani'den 200 bini aşkın Kürt kardeşimizi ülkemizde misafir ettik ediyoruz.

PKK, PYD, DAEŞ ASLA YANIMIZA SOKULAMAZ

Biz teröristlere kapılarımızı kapattık teröristleri bu ülkede asla barındırmayacağız. Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz terörle el ele gezemeyiz teröristlerle birlikte olamayız. PKK, PYD YPG DEAŞ bunlar bizim yanımıza asla sokulamaz. O açtıkları çukurlarda ülkemizde nasıl onları o çukurlara gömdüysek sınırlarımız dışında da onları yine aynı şekilde o çukurlara gömeriz. PKK YPG'nin Afrin'deki varlığına çok büyük darbe vurdu. İdlib'i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz. Dün akşam baktım ki bölgede Afrin'de takımlar kurulmuş orada gençler futbol maçı oynuyorlar bak nereden nereye bu bir kararlılığın neticesidir. İki tane yeşil futbol sahası yapmışız gençler o maçı izliyorlar. Mesele bu. Barış lafla olmaz icraatla olur. Şimdi sırada Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör unsurları ile daha aşağılarda yuvalanan DEAŞ artıkları bulunuyor.

TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Sayın Trump'ın Suriye meselesinde farklı yaklaşımlar içerisinde olduğunu görmekten memnuniyet duyduk. Fiilen sahaya yansımadı. Geçtiğimiz ay Sayın Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Sayın başkan Amerika'nın Suriye'deki askerleri çekeceğini bize ifade etti. Fakat, dün Sayın Trump'ın sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. Dün gece bu meseleleri kendisiyle telefonda konuştuk. Gayet müspet bir görüşme oldu.

HIZLI ADIMLAR ATMA KONUSUNDA KARARA VARDIK

Kendisi Amerikan askerlerini Suriye'den çekilme kararını teyit etti. Güvenli bölge konusu 20 mil olarak kendisi tarafından da ifade edildi. Bu da 30 kilometreyi aşkın bir derinlikte bir güvenli bölge.Bu da 30 kilometreyi aşkın bir derinlikte bir güvenli bölge. Suriye'de hiçbir etnik ve dini grup gözetmeden herkese kucak açtığımızı PKK YPG'nin kendisine tabi olmayan tüm gruplara zulmettiğini ifade ettik. Bunların belgelerini de kendi danışmanlarına verdiğimizi kendisine söyledik. İkili ticaret hacmimizi 75 milyar dolara çıkarma hedefimiz doğrultusunda daha hızlı adımlar atma konusunda karara vardık

 

KÜRT KARDEŞLERİMİZE SESLENİYORUM BU OYUNA GELMEYİN'

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu ülkede yaşayan herkesin Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile tüm kardeşlerimizin devletidir. Hangi inanç grubundan olursa olsun hepsinin devletidir. Biz ülkemizde asla bu tür ayrımcılıklara müsaade etmedik bundan sonra da etmeyiz. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum bu oyuna gelmeyin. PKK'nın desteğindeki terörden beslenen siyasi partilere onların yandaşlarına oylarınızı vererek zai etmeyin.Türkiye Kürt kardeşlerimizin de devletidir. Bize Suriye'de niye varsınız diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize Irak'la niye ilgileniyorsunuz diyenler oluyor Bay Kemal gibi.arih bilmezler cinsini cibiliyetini bilmezler bu işten anlamazlar.

GÖNÜLLERİMİZİ KAPATIRSAK İHANET ETMİŞ OLURUZ

Makedonya'da, Bosna'da o tarihi eserleri biz ayağa kaldırdık. Aliya öyle dedi, 'Buralar evladı Fatihan'dır, buraları terk etmeyin' dedi. Bizim bakışımız farklıdır. Rastgele bakamayız. Ama bunlardaki göz rastgele bakma gözüdür. Tüm bu coğrafya bizim birinci dereceden ilgi alanımız içindedir. Türkiye'nin Suriye'deki varlığını, başka bir ülkenin varlığıyla karşılaştırmak bize hakarettir. Biz orada olmazsa orada yaşananlara sırtımızı dönersek, oradan gelenlere sınırlarımızı ve gönüllerimizi kapatırsak kendimize ihanet etmiş oluruz. Her şeyi para, petrol, çıkar olarak görenler, Türkiye'nin 'nin bu insani ve onurlu tavrını anlayamaz. Bizim yaptığımız her fedakarlık, her kuruş bu duruşun bir ifadesidir

Bu haber toplam 1,328 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber