Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
EPDK Başkanı Yılmaz: Vatandaş parasını geri alacak
06 Mayıs 2020 / 18:50
EPDK Başkanı Yılmaz: Vatandaş parasını geri alacak
İGDAŞ'a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin konuşan Enerji Piyasası Kurumu(EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "İGDAŞ'ın kendilerini hiçbir şekilde bilgilendirmediğini belirterek, "Vatandaşımız EPDK'nın haklarını koruduğunu bilmeliler. Vatandaşımızı üzeni b

Enerji Piyasası Kurumu(EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, katıldığı TGRT Haber canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında İGDAŞ'ın kendilerine hiçbir şekilde bilgilendirme yapmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, vatandaşın hakkının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Bu süreçte mağdur olan vatandaşların paralarının iade edileceği bilgisini veren Yılmaz, "Bize bir cep telefonu bir mail kadar yakınlar. Faturaların, sayaçlarının fotoğrafını çekip bize göndermeleri yeterli. CİMER üzerinden de şikayet edebilirler. Bu şikayetleri çok yakından takip ediyoruz. Ayrıca bu süreçte mağdur olan vatandaşlarımızın paraları geri ödenecek" ifadelerini sözlerine ekledi.

 

EPDK Mustafa Yılmaz’ın konuşmasından satır başları;

İGDAŞ'IN AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İGDAŞ, sayaç okuma konusundaki güçlüklerin daha önce hem kamuoyu ile paylaşıldığını hem de EPDK yönetiminin gerekçeleriyle birlikte bilgilendirildiğini açıkladı. Bu yönde bize herhangi bir bilgilendirme ve açıklama gelmedi. 

 

SORUŞTURMA SONUCUNDA CEZA UYGULANACAK

Olağanaüstü bir süreç yaşadığımız için kıyas fatura uygulamasına başladık. Riski en aza indirmek için bunu yapmak durumundaydık. Kayıtsız kalamazdık. Bu uygulamaya göre faturalar 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerekirken, İGDAŞ’ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirlendi. Bu nedenle soruşturma başlatıldı ve soruşturma tamamlanınca idari cezayı uygulayacağımızı belirtmek isterim.

MAĞDUR VATANDAŞIMIZIN PARASI GERİ ÖDENECEK

Abonemiz bir gün bile hakkımın yenilmediğine emin olmalı. Bunu EPDK'nın sağladığını bilmeliler. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Vatandaşımızı üzeni biz misliyle üzeriz. Bize bir cep telefonu bir mail kadar yakınlar. Faturalarının, sayaçlarının fotoğrafını çekip bize göndermeleri yeterli. CİMER üzerinden de şikayet edebilirler. Ayrıca fazla 45 günlük veya daha fazla fatura kesilip mağdur olan vatandaşlarımızın paraları geri ödenecek.

İNCELEYİNCE ŞOKA UĞRADIK

Vatandaşların bu konudaki güveninin suistimali söz konusu. Ben 18 senedir bu sektörün içindeyim. İlk kez böyle bir şey oluyor. Bizim burada çok katı, sıkı kurallarımız var. Ve dağıtım şirketlerimiz bunu uygularlar. İGDAŞ, Türkiye'de en çok abone sahibi olan şirketimiz. Sektörün öncülerinden. Biz İGDAŞ'tan böyle bir uygulama beklemiyorduk. Dolayısıyla bu incelemeleri yaptığımızda hakikaten şoka uğradık, şaşırdık. Çünkü böyle tüketiciye 30 günde kesmen gereken faturayı 45'inci günde tahakkuk ettirdiğinde insanların bütçesini sarsmış olacağız. Orada çalışan personelin maaşı bile o faturanın içindedir. Ortalama 30 günde okunacak şekilde, o personelin çalışması ona göre ayarlanır. Ama bu yapılmamış.

Bu haber toplam 1,893 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber