Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
El konulan telefondan öyle şeyler çıktı ki...
10 Kasım 2017 / 09:21
El konulan telefondan öyle şeyler çıktı ki...
DAEŞ’in infazcısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Melik Ahmet Hüseyin’in el konulan telefonundan kafa kesme görüntüleri çıktı
Suriye’de elindeki alanları kaybetmeye başladıktan sonra özellikle Türkiye’ye yönelik tersine göç başlatan terör örgütü DAEŞ’ten kaçan bir grubun Tekirdağ’daki faaliyetleri ortaya çıkarıldı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, DAEŞ’in infazcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Melik Ahmet Hüseyin tutuklandı. “Melik Hammadi Hüseyin” kod adını kullanan şüphelinin, üç ay önce Türkiye’ye gelip Şarköy’e yerleştiği anlaşıldı. Deyrizor’da “istihbaratçı” ve “infazcı” olarak görev yaptığı iddia edilen şüpheli, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
 
DAEŞ’in Suriye’deki çatışma bölgelerinde savaşan Türk ve yabancı uyruklu teröristlerin, son dönemde dönüşe başladığını ortaya çıkaran istihbarat birimleri, söz konusu DAEŞ’çıların Türkiye’deki olası eylemlerini engellemek amacıyla yoğun çalışma başlattı. Ülke genelinde devam eden çalışmalar kapsamında, Tekirdağ’da yapılan bir operasyonda istihbaratçı ve infazcı olarak görev yapan bir örgüt üyesi yakalandı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, istihbarat birimleri, DAEŞ’in Rakka’daki ana karargahındaki İsa İbrahim El Abdullah kod adlı sorumlusunun, örgütten ayrılan Casim Hammud Salih, Melik Hammadi Hüseyin, Hüseyin Taha El Hassun ve Zekeriye Abid El Hüseyin’in de aralarında bulunduğu 16 örgüt üyesini yasadışı yollardan Türkiye’ye gönderdiği belirlendi.
 
OPERASYON YAPILDI
 
Bu bilginin ardından başlatılan çalışmalarda, Melik Hammadi Hüseyin, Hüseyin Taha El Hassun ve Zekeriye Abid El Hüseyin’in Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bir evde kaldıkları tespit edildi. Savcılık talimatıyla Tekirdağ Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şarköy’de tespit edilen ve üç şüphelinin kaldığı eve iki hafta önce operasyon yaptı. Operasyonda, teröristler gözaltına alınarak Tekirdağ’a getirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden Melik Ahmet Hüseyin hakkında DAEŞ’ta istihbaratçı ve infazcı olarak görev yaptığı iddia edilirken, el konulan cep telefonunda yapılan incelemede DAEŞ’ın gerçekleştirdiği kafa kesme eylemlerinin görüntüleri bulundu.
 
DAEŞ şüphelisi Hüseyin, emniyetteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Hüseyin ifadesinde Suriye’deki savaştan kaçmak amacıyla Türkiye’ye geldiğini iddia etti. Cep telefonundaki görüntülerin, hatırlamadığı kişiler tarafından gönderildiğini öne süren Hüseyin, kendisi gibi DAEŞ’ta savaşan yakınlarının kendisini ölümle tehdit ettiklerini öne sürdü.
 
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli Melik Ahmet Hüseyin, verdiği çelişkili ifadeler ve konumu nedeniyle tutuklandı. Aynı evde birlikte yakalandığı Hüseyin Daha ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
 
KAYNAKMİLLİYET
Bu haber toplam 1,038 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber