Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dolandırıcılarda dolandırılmış!
02 Nisan 2018 / 23:39
Dolandırıcılarda dolandırılmış!
9 kişi, 105 kişiye kredi çektirerek bankayı 3 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Adana ve Hatay'da aralarında kamu bankasında görevli bir kişinin de bulunduğu 9 kişi, 105 kişiye kredi çektirerek bankayı 3 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 25 bin lira kredi çektirilen ve hırsızlıktan kaydı bulunan bir kişinin ise "Sistem kapalı krediyi çekemedim, siz bekleyin çekip geleceğim" diyerek dolandırıcıları dolandırdığı ortaya çıktı. 


Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana ve Hatay'da bir kamu bankasını 3 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen 2'si kadın 9 kişiyi 29 Mart günü şafak vakti gözaltına almıştı. Dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı. 

Olay, 1.5 yıl önce bankanın Adana'nın Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi şubesinden B.Y. isimli bir kadının bankada müşteri hizmetleri bölümünde çalışan Hakan İ.'den 10 bin lira kredi çektikten sonra taksitlerini öderken kendi adına 20 bin lira kredi çekildiğini öğrenip savcılığa şikayet etmesiyle başladı. 

Şikayet üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Hakan İ.'yi mercek altına aldı. Bankayla da irtibata geçen polis, Hakan İ.'nin onay verdiği ihtiyaç kredilerinin 3 milyon lirasının batık olduğunu, kredi çekenlerin ödeme yapmadığını saptadı. 

Yapılan bu tespit üzerine kredi çeken 105 kişi ile polis tek tek görüştü. Yapılan görüşmelerde zanlıların kimini yoldan geçerken, kimini ise planlı olarak bulup dilenci, hırsız, uyuşturucu bağımlısına takım elbise giydirerek sahte belgeler düzenleyip kredi çektirdiği belirlendi. Polis zanlıların kredi çekenlerin gerçek adres, kimlik ve telefon numaralarını da bankaya verdiğini belirledi. 

"Sistem kapalı diye dolandırıcıları dolandırdı" 
Kredi çeken 105 kişiden biri olan ve Hatay'da yaşayan Okan H. (35) ise biri kadın iyi giyimli 3 kişinin yanına geldiğini, kendisine kredi çektireceklerini ve kredinin yüzde 40'nı da kendisine vereceklerini söylemesi üzerine bu teklifi kabul edip Hatay'da bankaya sahte evraklar hazırlandıktan sonra gittiğini belirterek, "Bankaya gittim, 25 bin lira kredi çektim. Ancak parayı onlara vermemek için bankadan çıktıktan sonra 'Sistemde arıza varmış krediyi şimdi çekemedim, 'biraz sonra düzelir' dediler, ben bir yere uğrayıp tekrar gelip çekeceğim' diyerek kaçtım" dediği öğrenildi. Zanlının uyuşturucu kullanmak, hırsızlık ve ruhsatsız silah bulundurmaktan suç kaydı olduğu öğrenildi. 

105 kişi kredi çektiğini kabul etti 
Polisin zanlı olarak ifadesini aldığı kredi çeken 105 kişi, gözaltına alınan zanlıların kendilerine sahte evrak hazırlayıp kredi çektirdiklerini, kendi paylarına düşen paraları harcadıklarını söyledikleri öğrenildi. 

Zanlılar ise suçlamaları kabul etmeyerek kimseye kredi çektirmediklerini ve aracı olmadıklarını ileri sürdü. Hakan İ., kendisini suçlayan şahıslar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 105 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 zanlı adliyeye sevk edildi.
Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber