Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş noktayı koydu:Teravih namazı camilerde kılınacak mı?
08 Nisan 2020 / 16:26
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş noktayı koydu:Teravih namazı camilerde kılınacak mı?
Koronavirüs önlemleri kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınması askıya alınmıştı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte teravih namazlarının camide kılınıp kılınmayacağı merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Ramazan'da teravih namazları cam

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber'e konuk oldu ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erbaş, corona virüs salgını sebebiyle kapatılan camilerin Ramazan'da açık olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TERAVİH EVDE KILINACAK"

Erbaş, "Ramazan'da camiler açık olacak mı?" sorusuna "Şimdi burada önemli olan cemaatle namazın kılınmamasıdır. Biz 15 gün önce camilerimizi cemaatle namaza kapattı. Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Corona virüs salgını sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak" şeklinde cevap verdi.

"EVLERDE CEMAAT YAPILABİLİR"

Evlerin mescit haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Çocuğumuzla teravih namazı kılabiliriz. Namazlarımızı kılabiliriz. Fertlerde karantina yoksa 2-3 kişi cemaatte yapabiliriz" dedi.

KOVİD-19'DAN ÖLENLER ŞEHİT SAYILACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yen tip corona virüs (Kovid-19) dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılıp sayılmayacağına dair bir soruyu, salgın hastalık nedeniyle ölenlerin 'hükmen şehit sayılacağını' söyleyerek ve "Umuyoruz ki salgın nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler" ifadeleriyle yanıtladı.Yaşamını yitiren doktorların 'hükmi şehit' sayılabileceğini söyleyen Erbaş'ın ifadeleri şöyle:

"Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de 'hükmi (hükmen) şehitlik' vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i şerifte bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler."

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber