Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cumhurbaşkanı Yardımcısı iddialarına açıklama
07 Eylül 2017 / 14:08
Cumhurbaşkanı Yardımcısı iddialarına açıklama
MHP lideri Bahçeli’nin ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceği iddialarına MHP'den yanıt geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağına ilişkin iddiaları reddetti.

"NEDEN ÜLKÜCÜ BİR CUMHURBAŞKANI OLMASIN"

MHP lideri Bahçeli’nin ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğine ilişkin senaryoların gerçeği yansıtmadığını söyleyen MHP Genel Sekreteri Büyükataman, “Dünden bugüne kimseye verilmiş söz yok.” dedi.

Büyükataman, “Pazarlık görüntüsü verecek hiçbir şeyin içinde olmayız. MHP tek başına iktidarı hedefleyen bir partidir, niçin 2019’da ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın?” diye konuştu.

CELAL ADAN AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Devlet Bahçeli'nin, başkan yardımcısı olacağına dair haberlere ilişkin olarak, "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür" dedi.

İŞTE O İDDİA: AK PARTİ'NİN YÜZDE 51 PLANI BAHÇELİ VE ÇİLLER

AK Parti, 2019'daki seçimlerde yüzde 51'e ulaşmak amacıyla partiye oy vermeyen kitlenin tercihlerini araştırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha geniş bir yelpazeyi kucaklamak amacıyla başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyeceği iddia ediliyor. Kulislerde MHP Lideri Bahçeli ile Çiller'in de isimleri konuşuluyor.

AK Parti'de art arda yapılan MYK ve MKYK toplantılarında, 2019 seçimlerine ilişkin rotayı belirlemek için yapılmasına karar verilen yeni araştırmanın konusu, bu kez parti tabanını değil, muhaliflerin talep ve tercihlerini öğrenmek olarak belirlendi. Bunun en önemli nedeninin, yüzde 51'e ulaşmak için kimlerden destek alınabileceğini saptamak olduğu belirtiliyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geniş bir yelpazeyi kucaklamak için sürpriz isimlerden başkan yardımcısı belirleyeceği iddia ediliyor.

Bu haber toplam 1,103 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber