Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çocuk Sahibi Olmak İçin 3 Yıl Bekleyen Çiftin Dördüzleri Oldu
25 Kasım 2015 / 10:00
Çocuk Sahibi Olmak İçin 3 Yıl Bekleyen Çiftin Dördüzleri Oldu
Adana'da aşılama yöntemiyle hamile kalan Hayrünnisa Yakın, 6 Ekim'de biri erkek, üçü kız dördüz bebek doğurdu. Çift, mutluluk ve şaşkınlığı bir arada yaşadı.

Adana'da iş güvenlik uzmanı 32 yaşındakiMustafa Yakın ile öğretmen eşi 26 yaşındaki Hayrünnisa Yakın çifti, dünyaya gelen dördüz bebeklerin hem sevincini hem de şaşkınlığını yaşıyor.

KUVÖZDE TEDAVİYE ALINDILAR

3 yıllık evli Mustafa ve Hayrünnisa Yakın çifti,bebek sahibi olmak için tedavi gördü. Aşılama yöntemiyle hamile kalan Hayrünnisa Yakın, 6 Ekim'de biri erkek, üçü kız dördüz bebek doğurdu.

Özel bir hastanede 27 haftalıkken yaklaşık birer kilo ağırlığında doğan bebeklere Ömer Faruk, Begüm, Bilge ve Büşra adları verildi. Erken doğuma bağlı riskler nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesine kaldırılan bebekler, kuvözde tedavi altına alındı.

"DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Tedavileri sürdüğü için henüz bebeklerini eve götüremediklerini belirten Mustafa Yakın, büyük bir sevinç ve şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. İnanılmaz bir duygu içinde olduklarını aktaran Mustafa Yakın, şunları kaydetti: "Dördüz olduğunu duyduğumuz andan beri hem sevinç hem şaşkınlık yaşıyoruz. Bakımları zor olacak. Şimdi bile zorluk çekiyoruz. Bez ve mama gibi ihtiyaçlarını karşılamak bile inanılmaz derecede zor olacak. Dördüz oldukları için bebeklere bakıcı gerekecek. Bir bakıcı yetmeyecek. Eşim ve benim çalışabilmem için bakıcı şart. Bakıcı tutmayıp biz bakarsak nasıl geçineceğiz? Bu nedenle inanılmaz derecede desteğe ihtiyacımız var."

"YAKINDA TABURCU EDECEĞİZ"

Bebeklerle yakından ilgilenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde görevli Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, bebeklerin sezaryen yöntemiyle dünyaya geldiğini söyledi. Doğuma 3 doktor ve 4 hemşire ile katıldıklarını anlatan Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, "Erken doğum nedeniyle bazı sıkıntıları vardı. Şimdi genel durumları iyi. Biraz kilo almalarını bekliyoruz. Yakın bir zamanda bebeklerimizi taburcu edeceğiz." dedi.

Bu haber toplam 1,770 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber