Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Balcalı'ya 50 bin tl'lik cihaz
29 Mart 2016 / 08:59
Balcalı'ya 50 bin tl'lik cihaz
Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğine, hastaların tedavisinde kullanılması amacıyla 50 bin lira değerinde cihaz bağışında bulundu.

Cihazların teslimi için Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nde düzenlenen törene MARDAV Başkan Osman Göktekin, başkan yardımcısı Mehmet Yalçın ve vakıf saymanı Metin Kanık, Balcalı Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunay Salper ve bölümün diğer hocaları katıldı.
MARDAV Başkanı Osman Göktekin, 1992 yılında Balcalı Hastanesi Ortopedi Bölümü Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. İsmet Tan’a kendisini hiç tanımamasına karşın bir hastasına karşı gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla ve mesleğe olan sevgisi nedeniyle çok etkilendiğini ifade etti. Yine Cildiye Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yakın ilgisinin insana olan saygısının da kendisinde derin izler bıraktığını anlatan Göktekin, en son 22 Şubat tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nde tedavi olurken burada görevli Fizyoterapist Volkan Deniz’in büyük alçak gönüllüğüne şahit olduğunu anlattı.
Göktekin, Adana’nın ve Çukurova’nın en büyük hastanesinde cihazların yetersiz olduğunu, bu hastanenin daha iyi cihazlara sahip olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Hastaneye son sistem cihazlardan alarak bağış yapmak istediklerini kaydeden Göktekin, “Bizleri fazla masrafa sokmak istemeyen hastane çalışanları 3 cihazın yeterli olacağını söylediler. Ancak onların alçak gönüllülük yaptığını gördük ve bunun için 50 bin Lira değerinde 5 cihaz alarak hediye ettik. Bu cihazları başta üç doktorumuz olmak üzere tüm hastanede görev yapan hekimlerimize hediye ediyoruz” ifadesini kullandı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Tunay Salper de, kliniklerine gerçekleştirilen bağıştan dolayı son derece memnun olduklarını vurgulayarak, bu bağışın diğer kurum ve kuruluşlara da örnek teşkil etmesi dileğinde bulundu.

“HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARI ÇOK ÖNEMLİ”
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ise Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı nezdinde Başkan Osman Göktekin’e bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Taşova, diğer şehirlerde var olan bağış kültürünün Adana’da bu tip önemli vakıflar ve kuruluşlar sayesinde oluşmaya başladığını ifade ederek, yakılan bu kıvılcımın devamının fazlasıyla geleceğine inandığını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Tunay Salper tarafından Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Göktekin’e teşekkür belgesi ve çiçek verildi. Daha sonra bağışlanan cihazlar ilgililere teslim edildi.

Bu haber toplam 1,462 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber