Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bakan'dan gençlerle ilgili dikkat çeken açıklama
15 Ocak 2018 / 08:31
Bakan'dan gençlerle ilgili dikkat çeken açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18-25 yaş grubundaki gençleri mercek altına aldıklarını belirtti.

Bakan Sarıeroğlu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK  Parti GölbaşıGençlik Kolları 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin gelişiminden ve büyümesinden, birtakım çevrelerin rahatsız olduğunu  söyledi.

Terör örgütleriyle mücadelenin sürdürüldüğünü hatırlatan Sarıeroğlu, "PKK'sı, FETÖ'sü, DEAŞ'ı hepsi topyekun bir olmuş durumdalar, Türkiye'ye karşı  büyük bir girişim içerisindeler. Allah'a hamdolsun, şükürler olsun hepsinin  üstesinden geliyoruz. Öyle büyük bir Türkiye var ki, öyle kararlı bir liderimiz  var ki, hem terör örgütleriyle mücadelemize devam ettik, hem de ülkemizde  huzurun, güven ortamının tesis edilmesi, ekonomi ile ilgili oyunların  bozulmasıyla ilgili atılması gereken ne adım varsa hepsini arka arkaya attık. Bugün Türkiye, başka bir ülke olsa bunun üstesinden gelemezdi. Burada en büyük  gücü biz milletimizden bulduk." diye konuştu.

Türkiye'nin, yüzde 11 seviyesinde büyüme oranlarına ulaştığını, 157  milyar liralık ihracat rekoru kırıldığını ve kapasite oranlarının en üst  düzeylerde olduğunu aktaran Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"İnşallah, önümüzdeki dönemde de çok önemli paketlerin hazırlığı  içerisindeyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak yılı çok yoğun  çalışmalarla kapadık. Güzel de bir paketimizi, gençleri de öne koyan bir paket,  istihdam paketi de açıkladık. Önümüzdeki döneme ilişkin de Türkiye'nin atılımını,  Türkiye'nin yatırımlarının artmasını, büyümesini sürdürmesini, istikrarlı  ekonomisinin daha da güçlenmesini sağlayacak çok güçlü adımlarımızı atmaya  inşallah devam edeceğiz. Gençlerimiz geleceğimiz, hem partimiz için hem ülkemiz  için. Şu anda dünya ülkelerine baktığımızda genç nüfuslarının gitgide azaldığını  görüyoruz. Bizim en önemli, geleceğe dair ümidimiz ve fırsat penceremiz  gençlerimiz, gençlerimizin geleceğe güçlü adımlarla gitmesi çok önemli."

Taşeron düzenlemesi

Sarıeroğlu, göreve geldiklerinden bu yana çok önemli işlere imza  attıklarını anımsatarak, "Bundan sonra daha iyisini yapmak için değişiyoruz,  dönüşüyoruz. Bu değişim ve dönüşüm içerisinde ihtiyaçlar, beklentiler, taleplerde  değişiyor ve dönüşüyor." dedi.

Toplu sözleşme sürecini geride bıraktıklarını, uzun yıllardan bu yana  AK Parti'nin taşeron konusuyla ilgili bir sözünün olduğunu dile getiren  Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah bunlara da cevap vermek için her türlü konu şu anda  masamızın üzerinde. İlk önce bir toplu sözleşme sürecini geride bıraktık  biliyorsunuz. Kamu görevlilerimizle ilgili, uzun yıllardır tartışılan, partimizin  de bir sözü olan taşeron konusuyla alakalı Rabbim nasib etti, 1 milyon  kardeşimizi  kapsama alan önemli bir çalışmayı sonuçlandırmış durumdayız. Hayırlı  uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başvurularımızı aldık, 10 günlük süreci  tamamladık, şimdi değerlendirme sürecine girdik. Sonrasında aşama aşama  süreçlerimizi inşallah tamamlayacağız. Merkezi bütçeyle düzenlenen kamu kurum ve  kuruluşlarımızdan şu anda artık taşeron çalışma gündemden kalkmış durumda Sayın  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. 12 ayın altında olan personel alımına dayalı  ihaleler de dahil olmak üzere, belediyelerdeki kardeşlerimiz, ileride çok daha  iyi anlaşılacak. Bundan sonra belediye şirketlerinde ve belediye iktisadi  teşekküllerinde istihdam edilecekler. Orada da personel çalıştırılmasına dayalı  hizmet ihalesi artık yapılmayacak bundan sonra. 4/C konusu yılların sorunu, toplu  sözleşme masamızın en önemli konusuydu. Bundan sonra 4/C diye bir çalışmamız  artık ortada kalmadı. 4/B'ye kardeşlerimizi geçirdik. Yine mevsimlik geçici  işçilerimizin 5 ay 29 gündü çalışma süreleri, 9 ay 29 güne kadar çalışma  imkanlarıyla onların geleceğe daha da umutla bakmalarını sağlayıcı önemli bir  adım attık."

"Güçlü istihdam alanları oluşturulmalı"

İşsizlik oranlarının daha da düşmesi için çok güçlü istihdam alanları  oluşturmaları gerektiğini  belirten Sarıeroğlu, "18-25 yaş grubundaki gençleri şu  an Çalışma Bakanlığı olarak mercek altına almış durumdayız. Gençlerimizle  toplantı yaptık, genç sivil toplum örgütlerimizle. Ben istişareye ve diyaloğa  inanan birisiyim, gençlerle ilgili yapacağımız politikaların da bizlerin masa  başında kalem, kağıtla yaparak başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağına  inanıyorum. Bu anlamda bütün genç sivil toplum örgütlerimizi topladık. Onların  görüşleri doğrultusunda gençlerimizle ilgili politikalarımızı oluşturduk." diye  konuştu.

Sarıeroğlu, ilk defa başlattıkları "Kupon" projesine ilişkin, "Bundan  genç kardeşlerimizin faydalanmasını istiyorum. Artık İŞKUR olarak biz mesleki  eğitim kurslarını düzenlemeyi düşünmüyoruz. İşverenlerimize kendi ihtiyaçları  doğrultusunda eğitim verme imkanı sağlıyoruz. Gençlerimize de diyoruz ki, hangi  alanda eğitim alıp kendini geliştirmek istiyorsan, bu konuyla ilgili biz sana  güveniyoruz, gel bize başvur." ifadesini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, 18-25 yaşlarındaki gençlerin, 1 ve 3 işçi çalıştıran  iş yerlerinde daha fazla yer almalarıyla ilgili projeye de değinerek, "1 senden,  1 benden diye yeni bir teşvik uygulamasına başlıyoruz. Gençlerimizin daha güçlü  şekilde buralarda yer alması için ilk defa bütün maaşını sigorta primleri ve  vergileri dahil olmak üzere İŞKUR'dan karşılamaya başlayacağız." açıklamasında  bulundu. Sarıeroğlu, bilişim ve dijitalleşme alanlarında işbaşı eğitimi alan  18-29 yaşlarındaki gençlere verilen 54 liralık desteği 75 liraya çıkardıklarını  dile getirdi.

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber