Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Aşırı Sıcaklarda Muzlu Sütle Serinliyorlar
18 Ağustos 2018 / 17:49
Aşırı Sıcaklarda Muzlu Sütle Serinliyorlar
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar muzlu süt içerek serinliyor.

Merkez Seyhan İlçesi Gazipaşa Bulvarı'ndaki muzlu süt satışı yapan büfenin yetkilisi Cemal Avcı (27) burada 42 senedir muzlu süt sattıklarını söyledi. Avcı, 'Muzlu sütün Adana'da bu kadar sevilmesinin sebebi kentte Adana kebaptan sonra akla gelen ilk lezzet olması diye konuştu. Yurt içinin yanı sıra yurt dışından da birçok kişinin muzlu süt içmek için Adana'ya geldiğini söyleyen Avcı, Adana'da bu işi yaptıkları ve kenti tanıttıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

HALUK LEVENT'İN UĞRAK NOKTASI

Birçok ünlünün muzlu süt içmeye geldiğini belirten Avcı, Haluk Levent bir tweet atıp hayranlarıyla burada buluştu. Burada inanılmaz bir kalabalık vardıdedi.

GÜNDE 1000 BARDAK SATIYORUZ

Büfenin müdürü Kemal Avcı ise işin sırrının doğal ürünlerden geçtiğini ve kullandıkları sütün tamamını çevre köylerdeki çiftliklerden aldıklarını belirtti. Avcı, Sütü dondurarak kar kıvamına getiriyoruz daha sonra muzu ekliyoruz. Adana'nın aşırı sıcaklarını bilmeyen yoktur. Bundan dolayı sıcak havalarda serinlemek için çokça tüketiliyor. Bardağı 6 liradan günde bin bardak muzlu süt satıyoruz. Hatta çoğu zaman bu sayıyı da geçiyoruzö diye konuştu.

Üniversite öğrencesi Merve Tokdemir (23) ise sırf muzlu süt içmek için Hatay'dan geldiğini ve muzlu sütü dondurmadan daha çok sevdiğini söyledi.

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber