Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Tadilat Yapılan Evde Bulunan Kafatası ve İnsan Kemiklerinin Sırrı Çözüldü
17 Nisan 2019 / 16:22
Adana Tadilat Yapılan Evde Bulunan Kafatası ve İnsan Kemiklerinin Sırrı Çözüldü
Tadilat yapılan evde bulunan kafatası ve insan kemiklerinin sırrı çözüldü

Adana'da Şehmus Aktürk'ün yeni aldığı evde tadilat yaparken tavan arasındaki kutuda bulduğu kafatası ve insan kemiklerinin, 30 yıl önce eski ev sahiplerine ait olduğu ortaya çıktı.

Olay, 1 Nisan'da Seyhan ilçesi Ferit Cemal Güven Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 1 ay önce aldığı evde tadilat yapan Şehmus Aktürk, yıktığı tavan arasında, kutu içinde kafatası ve insan kemikleri buldu. Paniğe kapılan Aktürk, polisi aradı. Gelen ekipler, cesedin en az 25-30 yıllık olduğunu saptadı. Polisler, kemik ve kuru kafayı incelemek üzere, Adli Tıp Birimi'ne götürdü. Aktürk ise evi satın aldığını kişinin doktor olduğunu, kemikleri incelemek üzere evde bulundurmuş olabileceğini söyledi.

'OĞLUM VE ARKADAŞLARI GETİRDİ'

Olayın ardından soruşturmayı genişleten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı genişletti. Evi satan Ali İ.'nin (80) ifadesini alan polis, kemiklerin Ali İ.'nin 30 yıl önce Tıp Fakültesinde okuyan oğlu Metin İ.'ye ait olduğunu saptadı. Ali İ. ise sorgusunda, Ben 1983 yılından beri bu evde oturuyorum. Doktor olan oğlum, 30 yıl önce fakültede okurken akradaşlarıyla birlikte anatomi dersi için kadavra getirdiler. Ben belediyeye gittim, kimsesizler mezarlığından yasal yolla alındığını söylediler. Bizde mikrobu ölsün diye vernikledik. Oğlum 'kalsın lazım olur, muhafaza edelim' dedi. Bende evimin tavan arasında koydum dedi.

'BABAM TEMİN ETMİŞ'

Babası ile ifadesi çelişen Doktor Metin İ. ise, Ben 1987-1988 yılları arasında Çukurova Tıp Fakültesi'nde eğitim görürken bu evde kalıyordum. Bu yıllarda anatomi dersi için kemik lazım oldu. Babam Ali İ.'ye yardıcı olmasını istedim. Babam o yıllarda mezarlığa giderek bu kemikleri temin etmiş. Bende eğitim amaçlı bu kemikler üzerinde ders çalıştım, daha sonra babam kemikleri evde muhafaza etmiş. Sattığımız evde tadilat yapan işçiler ise kemikleri bulmuş dedi.

İfadesi alınan Ali İ. ve Metin İ. serbest bırakıldı.

 
Kaynak: DHA
 
 
 
 
Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber