Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Lezzet Festivali başladı
07 Ekim 2019 / 17:14
Adana Lezzet Festivali başladı
Adana Lezzet Festivali, kent protokolü tarafından festival mangalının yakılmasıyla başladı, açılışta renkli görüntüler oluştu

Adana’da bu yıl ‘Büyük Akdeniz Şöleni’ temasıyla 3’üncüsü gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali, kent protokolü tarafından festival mangal ateşinin yakılmasıyla başladı. Festival renkli görüntülere sahne oldu.


Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle düzenlenen 'Adana Lezzet Festivali' için Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta açılış töreni düzenlendi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, oda başkanları, destek veren kurum ve kuruluşların başkanlarının katılımıyla Merkez Park’ta kortejle başlayan festival, açılış konuşmalarıyla devam etti.

“Ünlü şefler, festivalimize renk katacak”
Açılışta konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Üç gün boyunca ortasından nehir geçen bu şehirde, güne ciğerle başlayacak, şalgam suyu eşliğinde kebapla devam edeceksiniz. Karakuş tatlısıyla ağızlarınızı tatlandıracak, hararetinizi bici biciyle gidereceksiniz. Günü şırdanla ve mumbarla noktalayacaksınız. Bu şölende Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden dünyaca ünlü şefler de festivalimize renk katacaklar. Fransa, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten şeflerin gastroshowlarını hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

“Adana, önemli bir gastronomi destinasyonuna dönüşecek”
Festivale katılan ve Adana’nın geleneksel lezzetlerinin peşinde koşan tüm yerli ve yabancı ziyaretçilere teşekkür eden Vali Demirtaş, daha sonra şunları söyledi:
“Tek şişte en uzun et pişirme Guinness rekor denemesinde bulunacağız. Festival süresince siz değerli konuklarımızla birlikte, kültür ve hasat turlarına katılacağız. Yani doya doya bir festivali hep birlikte yaşayacağız. Bugün, tatil tercihleri yapılırken, gidilen mekanın, yeme-içme kültürünün, en başa konulduğunu biliyoruz. Bizlerde bu beklentileri karşılamak üzere son dönemde lezzet festivali, Unesco gastronomi kenti ve coğrafi işaret çalışmaları gibi önemli adımlar attık. Adanamızın, mevcut potansiyelini harekete geçirmeyi ve Adana’yı önemli bir gastronomi destinasyonuna dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunu, kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın işbirliğinde mutlaka başarmalıyız.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Adana’nın gelişimi açısından lezzet festivalinin çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Necdet Ünüvar ise, “Gelen konuklar, Adana’nın lezzetlerini tadın ama doyulmaz olduğunu bilin” dedi.
Festival mangalını kent protokolü, milletvekilleri ve katılımcı şefler yaktı. Daha sonra ziyaretçiler stantları gezerek, lezzetleri tattı.

Festivalde Adana Kebabı yiyen Zeynep Yıldırım ise, “Festival Adana için ve bizler çok önemli. Herkes gelebilir. Memnun kalacaklarından eminim. Festivalin gözdesi tabi ki kebap ama, börek, şalgam ve diğer ürünlerde güzel” diye konuştu.
Bu haber toplam 1,217 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber