Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Film Festivali'nin Kapsamı Genişliyor
22 Ağustos 2017 / 15:29
Adana Film Festivali'nin Kapsamı Genişliyor
25 Eylül- 1 Ekim arasında yapılacak Uluslararası Adana Film Festivali'nin (Altın Koza) kapsamı genişletilidi.

25 Eylül- 1 Ekim arasında yapılacak Uluslararası Adana Film Festivali'nin (Altın Koza) kapsamı genişletilidi. Antalya Film Festivali'nde yerli filmler kategorisi kaldırıldığı için, Adana Festivali'nde bu kategoriye daha da ağırlık verilmesi dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, düzenlenen yeni kategoriler ile Türk sinemasına daha fazla destek ve tanıtım sağlanacağını söyledi.

24'üncüsü düzenlenecek festivalde 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Yeni yarışma kategorileri eklenen festivalde, mevcut yarışmaların kapsamı genişletilecek. Ulusal Uzun Metraj Yarışması da festivalin önemli bölümleri arasında yerini alacak.

Yarışmalı bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken programa yeni kategoriler eklendi. Daha önce Adana Konulu Senaryo Yarışması adıyla hayata geçirilen kategori, bu yıl Adana Kısa Film Maratonu Yarışması adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katıldığı Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın kapsamı genişletilerek, yeryüzünün her noktasından katılıma açık Uluslararası Kısa Film Yarışması adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine geçmişte Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması adıyla düzenlenen kategori, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması adına ve içeriğine dönüşüyor.

TÜRK SİNEMASI'NA DAHA FAZLA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Film Festivali'nin sinema sanatına ve Adana'nın tanıtımına her geçen yıl daha fazla katkı sağlaması için çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Sözlü "Adana Film Festivali kapsamındaki yarışma bölümüne yeni kategoriler eklendi. Bazı kategorilerin de kapsamı genişletildi. Böylece hem Türk Sineması'nın gelişimine daha fazla destek sağlamış olacağız, hem de Adana'mızın tanıtımına önemli katkı koyacağız" dedi. Türk Sineması'nın Hollywood filmleri karşısında tutunabilen ender yapılanmalardan biri olduğunu belirten Sözlü "Adana Film Festivali'nin daha etkili ve dünyada ses getiren bir hale gelmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Her festivalin bir öncekinden daha renkli ve etkili olması bizim için çok önemli. Türk Sineması'nın kalbi 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Adana'da atacak" diye konuştu. 

YARIŞMALI KATEGORİLER

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu olmak üzere 5 ana kategoride ödül dağıtılacak. Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 30 dalda Altın Koza Ödülü'nü kazanmak için jüri ve halkın beğenisine sunulacak. 

ATÖLYELER, SERGİLER, GÖSTERİMLER 

Festivalin bir diğer önemli ayağında Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek. 

Bu yılki festival kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı'nda sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınaları gerçekleştirecek. 

SES GETİRECEK İÇERİK

Adana Film Festivali Genel Direktörü İsmail Dikilitaş da bazı ulusal yarışma kategorilerinin uluslararası nitelik kazanmasıyla, dünya sinemasının Türkiye ve Adana ile yakından ilgilenmesine olanak sağlandığını söyledi. Dikilitaş, Adana Film Festivali'nin ses getiren ve sinema sanatına üst seviyede katkı sağlayan bir organizasyon olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Yerli filmler ile ilgili olarak Antalya'nın kısıtlamalara gitmesi ve yerli sinemacıların bu festivali boykot edeceklerine ilişkin açıklamalardan sonra, Türk sinemasının Adana Festivali'ne geçen yıllara göre daha çok ağırlık verip katılım sağlayacağı düşünülüyor.

Bu haber toplam 1,080 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber