Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana'da Kitap Okuma Etkinliği
30 Mart 2018 / 00:38
Adana'da Kitap Okuma Etkinliği
Adana’da 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla Atatürk Parkı’nda Kitap Okuma Etkinliği düzenlendi.
Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Adana Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Adana’da 21 kütüphane, yaklaşık 340 bin kitabın olduğunu, bunun yanısıra 500 bin öğrenciden sadece 30 bininin kütüphanelere üye olduğunu belirterek, “Kütüphanelere üyelik istatistiğimiz ne yazık ki çok düşük seviyelerde. Elbette kendi imkanlarımızla kitap alabilir ve okuyabiliriz. Fakat en güzel kitap okuma alışkanlığı şüphesiz kütüphanelerdedir. Onun için size tavsiyem lütfen kütüphanelere üye olun ve oralardan kitap alın” şeklinde konuştu.
 
Kitap okumayı herkese şiddetle önerdiğinin altını çizen Vali Demirtaş, “Kitap en sadık dosttur, kitap en iyi arkadaştır. Onun için kitap okumayı tavsiye ediyorum” dedi. 
Vali Demirtaş öğrencilere, “Sizler bizim herşeyimizsiniz, geleceğimizsiniz. Sizin erdemli bir nesil olarak yetişmeniz lazım. Memleketini, milletini, bayrağını, devletini seven çocuklar, gençler, insanlar olarak yetişmeniz lazım” şeklinde konuştu. 
 
Etkinliğe 15 dakikalık kitap okuma etkinliği ile devam edildi. Etkinliğin sonunda öğrenciler Vali Demirtaş’a kitaplarını imzalatarak, hatıra fotoğrafı çekildi. 
 
Kitap Okuma Etkinliğine ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de katıldı.
 
Öğrenciler parklarda kitap okudu 
Adana'da İlhan Atış Anadolu Lisesi Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler parklarda kitap okudu. 
 
Lise öğrencileri okuma farkındalık oluşturmak için parklarda kitap okuma seferberliği başlatıldı. Öğrenciler Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesindeki parklarda kitap okuyarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. 
Mavi Bulvar Şehitler Parkı’nda gerçekleşen kitap okuma etkinliğine Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, İlhan Atış Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akça, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
İlhan Atış Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Aysun Gül ve Paşa Cengiz Kara öncülüğünde gerçekleşen etkinlik öncesinde öğrencilerin müzik dinletisi beğeni topladı. 
 
Öğrenciler ile birlikte kitap okuyan öğretmen Aysun Gül, “2 gün süren bu etkinliğimizde hem kendi okulumuzdan hem de konuk ettiğimiz okullardan bin öğrenci ve vatandaşlar kitap okudu. Amacımız okuyan insan sayısını artırmak. Katılım her gün gittikçe artıyor. Bir farkındalık oluşturmak için bu yola çıktık ve başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi.
 
Bu haber toplam 1,390 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber