Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 21 Yeni Okul İnşa Edilecek
10 Temmuz 2018 / 10:33
Adana'da 21 Yeni Okul İnşa Edilecek
Avrupa Birliği (AB) mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 10'u prefabrik, 11'i de betonarme olmak üzere 21 okul inşa edileceği bildi

Avrupa Birliği (AB) mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 10'u prefabrik, 11'i de betonarme olmak üzere 21 okul inşa edileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Suriye'deki iç savaş sonrası yaşanan göç sonucu oluşan eğitim talebini karşılamak amacıyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde uygulanan projeler için AB'den Milli Eğitim Bakanlığına toplam 475 milyon avro tutarında kaynak sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından 19 ilde uygulanan projelerde toplamda 215 okul yapımı için Ocak 2017'de imzalar atıldı ve faaliyetler başladı. Türkiye çapında yapılacak 60 prefabrik, 155 betonarme okulla 153 bin öğrencilik ek kapasite oluşturulacak.

Projeler kapsamında Adana'da 10 prefabrik, 11 betonarme olmak üzere 21 okul inşa edilecek.

Adana'da yapılacak betonarme okulların her biri 24 derslikli ve derslikler 30 öğrenci kapasiteli olacak. Yapılan betonarme okullarla Adana'da toplam 7 bin 920 ek öğrenci kapasitesi oluşturması planlanıyor. Okul inşasının yanında her okul için ortalama 700 parça sıra, masa, sandalye, okul tefrişatı gibi donanım sağlanacak.

Proje kapsamında inşa edilecek olan tüm okullar hem Suriyeli hem de Türk vatandaşları olmak üzere tüm çocukların kullanımına açık olacak.

Adana'da yapılacak olan 11 betonarme okul için toplu temel atma töreni 13 Temmuz'da yapılacak.

Bu haber toplam 1,981 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber